Eleganţă şi extravaganţă la Săptămâna Modei din Milano

Eleganţă şi extravaganţă la Săptămâna Modei din Milano

Teama de coronavirus și-a lăsat amprenta și pe Săptămânia Modei de la Milano. Legendarul designer, Giorgio Armani, a preferat să își prezinte colecţia toamnă-iarnă 2020/21 fără spectatori, speriat de rapiditatea cu care noua pneumonie virală s-a răspândit în Peninsulă.

Celebrele fotomodele au defilat pe catwalk-ul instalat în mijlocul unei săli goale, fără ca nimeni să admire sau să aplaude ținutele pe care le-au îmbrăcat în premieră. Show-ul a fost live însă pe paginile de Facebook și Instagram ale celebrei case de modă. Giorgio Armani spune că a luat această decizie radicală pentru a nu-și pune invitații și modelele în pericol și pentru a sprijini eforturile autorităților italiene de protecție a sănătății publice.

Este pentru prima dată în 45 de ani când celebra casă de modă își prezintă colecția cu sala goală.

Chiar dacă nu a avut public, stilistul nu a renunţat la tradiţionala reverenţă în faţa publicului la sfârşitul spectacolului. 

Pentru a aduce un omagiu Chinei, marea absentă de la Săptămâna Modei, el a prezentat 12 modele haute couture realizate între 2009 şi 2019, toate inspirate de ţara din Asia de Est. 

Prezent la Săptămâna Modei din Milano, brandul Moschino și-a amintit de epoca decadenței și și-a costumat modelele în prăjituri imense. 

Gucci și Philipp Plein au impresionat publicul cu o abordare nestandardă a designului podiumului, iar Max Mara și-a folosit arma principală: Bella Hadid, cea mai frumoasă femeie din lume, a defilat pe podium în haine transparente.

Iată cele mai extravagante ținute prezentate la Săptămânia Modei de la Milano:

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări