Eşti însărcinată? Iată de ce trebuie să ţii cont pentru a avea un copil sănătos

Eşti însărcinată? Iată de ce trebuie să ţii cont pentru a avea un copil sănătos

Sunt câteva lucruri pe care dacă le faci, vei avea cu siguranţă un copil sănătos, iar tu te vei bucura de o sănătate perfectă pe tot parcursul sarcinii. Iată ce ar trebui să faci în cele nouă luni de sarcină ca să elimini orice risc.

Obligatoriu

1. Controale şi analize medicale regulate

Una dintre cele mai uşoare şi cele mai bune metode de a evita problemele şi complicaţiile în timpul sarcinii este să mergi la examenele medicale periodice prescrise de medicul tău.

2. Ia-ţi doza zilnică de acid folic

Recomandarea actuală este de 0,4-0,6 mg de acid folic pe zi.

3. Vaccinează-te împotriva rujeolei

Rujeola (rubeolic), în cazul în care apare în timpul sarcinii, poate duce la avorturi spontane şi malformaţii fetale. Cel mai bun mod de a evita aceast lucru este de a te vaccina împotriva acestei boli înainte de a rămâne însărcinată.

4. Ia vitaminele prenatale

Atât tu, cât si copilul tău aveţi nevoie de vitamine în timpul sarcinii, acestea vă oferă tot necesarul nutriţional pentru o sănătate perfectă.

5. Mânâncă echilibrat

Ideea că o gravidă trebuie să mănânce pentru doi este total greşită . Calitatea alimentelor, meniul variat, bazat pe legume şi fructe, modul dietetic de preparare a mâncărurilor sunt acum extrem de importante.

6. Nu uita de exerciţiile fizice

Mişcarea este la fel de sănătoasă pentru viitoarele mămici, cum este pentru toate femeile. Aşa că trebuie să faci exerciţii permise în timpul sarcinii şi să-ţi urmăreşti greutatea, astfel încât să rămână în limite normale.

7. Pune-ţi pe lista exerciţiile Kegal

Antrenarea muşchilor perineali prin exerciţiile Kegal poate contribui la micşorarea durerii în timpul naşterii.

8. Evită stresul şi gândurile negative

Ai grijă, sarcina nu este un moment în care să te laşi pradă gândurilor negre, anxietăţii, stresului. Liniştea ta sufletească îi dă copilului răgazul de a se dezvolta în linişte.

9. Informează-ţi medicul despre bolile de familie

Dacă tu sau soţul tau aveţi afecţiuni pre-existente (diabetul, herpes, probleme cardiace, epilepsie şi hipertensiune arterială), probleme de reproducere, boli cronice sau boli moştenite din familie, trebuie să le comunici medicului tău, pentru ca acesta să poată lua măsurile corespunzătoare.

Text: Sabina Nicolaev

Recomandări