Eurodeputatul român Cristian Preda: Maia Sandu și Andrei Năstase, în mijlocul atentatului terorist de la Strasbourg!

Eurodeputatul român Cristian Preda: Maia Sandu și Andrei Năstase, în mijlocul atentatului terorist de la Strasbourg!

Eurodeputatul român Cristian Preda a declarat pentru digi24.ro că se află în aceste zile la Parlamentul European din Strasbourg, acolo unde în aceste zile are loc o sesiune plenară, și a dezvăluit cî urma să se întâlnească cu Maia Sandu și Andrei Năstase în centrul orașului, chiar în apropierea Târgului de Crăciun, acolo uinde a avut loc atacul terorist.

 

„Sunt în momentul acesta la Parlament. Am fost informați în reuniunea pe care o aveam acum o oră, trei sferturi de oră, că s-au petrecut incidente cum ați pomenit, împușcături în centrul orașului. Am încercat să plec pentru că aveam întâlnire cu Maia Sandu și Andrei Năstase, undeva în centrul orașului. N-am putut să plec pentru că suntem sub consemnul poliției. Maia Sandu și Andrei Năstase sunt ok. Am luat legătura telefonic cu ei. Sunt în centru și mi-au zis că au văzut desfășurarea poliției și chiar o parte dintre răniții care sunt în centru. Înțeleg că sunt 7 răniți confirmați, dar operațiunea e în curs. Tot ce ni s-a spus e că poliția încearcă să prindă făptuitorul sau făptuitorii. Nu e deocamdată clar. Suntem în așteptarea informațiilor. Deocamdată se vorbește despre o operațiune a poliției. Nu știm dacă există elemente pentru a descrie ce s-a întâmplat ca un atac terorist", a declarat Cezar Preda.

Pana la aceasta ora, cei doi politicieni nu au făcut nicio declarație despre atacul armat din apropierea Târgului de Crăciun de la Strasbourg, la care au fost martori.

Precizăm că Târgul de Crăciun de la Strasbourg care este cel mai vechi din lume, fiind organizat pentru prima dată în anul 1570, sub denumirea de Christkindelsmärik, ceea ce înseamnă ”Piața copilului Iisus”.

Ministerul Afacerilor Externe al României a precizat, după atacul armat din Strasbourg, că până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări