Excursii la înălțime. TOP 12 cele mai spectaculoase platforme panoramice din lume

Excursii la înălțime. TOP 12 cele mai spectaculoase platforme panoramice din lume

Aceste imagini și locurile unde au fost făcute sunt interzise persoanelor care suferă cu inima... pentru că, pășind pe aceste poduri suspendate din sticlă, ar putea trăit şocul vieţii lor. Pasarelele din sticlă oferă privelişti absolute spectaculoase.

EdgeWalk, CN Tower, Canada. Cu o înălţime de 553 de metri, CN Tower era cea mai înaltă clădire din lume, atunci când a fost construit, în 1976. EdgeWalk este o atracţie populară pentru amatorii de senzaţii tari, care se pot prinde cu o coardă de siguranţă şi pot merge pe exteriorul clădirii, la 356 de metri înălţime. Turnul include şi o a doua platformă, cu podeaua din sticlă de doar 2.5 inchi, 6.5 centimetri, grosime, situată la 342 de metri.

Acest pod are un nume foarte romantic: “The Dachstein Stairway to Nothingness” și a fost construit deasupra gheţarului din masivului Dachstein şi se află la 396 de metri altitudine, în Alpii austrieci. Karl Höflehner, cel care a supravegheat lucrările, spune că, în total, construcţia a durat şase luni

AlpspiX, Germania. Situată pe muntele Alpspitze, din Bavaria, platforma este alcătuită din două pasarele din oţel, dispuse în formă de X. Cei care au curajul să meargă până în capătul acestora, unde se află un perete de sticlă, pot să privească în prăpastie, de la mai mult de 1.000 de metri înălţime. AlpspiX rămâne deschisă şi iarna, pentru că podeaua permite trecerea zăpezii şi a gheţii.

Glaciar Skywal se află în Parcul Național Jasper din Canada și oferă o vedere uimitoare de la 275 de metri altitudine.

"The Walk of Faith" de pe muntele Tianmen, Zhangjiajie, China. Pasarela de sticlă poreclită “drumul credinţei” este construită pe stânca de 300 de metri altitudine a muntelui Tianmen din China.

Grand Canion Skywalk, SUA. Aflat în Eagle Point, în vestul Marelui Canion, SUA, acest pod din metal și sticlă în formă de potcoavă se întinde peste marginea canionului. Se întinde pe 21 de metri de la marginea stâncii, la o înălţime de aproape o milă, 1.600 de metri, deasupra prăpastiei. Skywalk, unul dintre principalele puncte de atracţie din zona Marelui Canion, a costat 30 de milioane de dolari şi a fost inaugurată de astronautul Buzz Aldrin, a doua persoană care a păşit pe suprafaţa Lunii.

Haojan Qiao Podul traversează un canion în Parcul Național Shiniuzhai în China. Este cunoscut ca "Podul oamenilor curajoși".

În Pennsylvania se află Kinzua Viaduct Skywalk, un pod care a fost considerat ca fiind cel mai înalt vreme de mai mulți ani. A fost parțial distrus de o tornadă în 2003. Platforma Skywalk, care are o podea din sticlă, a fost construită pe structura turnurilor rămase şi se întinde pe 190 de metri.

The Ledge este o atracţie turistică care include patru platforme panoramice din sticlă, ataşate de Willis Towers, cea mai înaltă clădire din Chicago şi a doua din Statele Unite.

Acest pod se află în Mont-Blanc, Franța, și nu are niciun suport din oțel sau metal care să ofere securitate. Are o înălțime de 914 de metri.

Punţile de observaţie Tokyo Skytree, Japonia. Turnul Tokyo Skytree este a treia cea mai înaltă clădire din lume, cu o înalţime de 628 de metri. Prima punte de observaţie, la 350 de metri, are podeaua transparentă, iar cea de-a doua, situată la 450 de metri, are pereţi din sticlă. În zilele senine se poate vedea muntele Fuji, situat la 100 de kilometri de Tokyo.

La 43 de metri deasupra râului Tamisa, Tower Bridge din Londra oferă o priveliște unică asupra orasului.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări