Extensiile de gene, periculoase pentru sănătate! Pot duce la apariția acarienilor

Extensiile de gene, periculoase pentru sănătate! Pot duce la apariția acarienilor

Extensiile de gene au devenit în ultima perioadă trucul preferat al doamnelor și domnișoarelor pentru a obține o privire senzuală și fermecătoare. Extrem de popular și la îndemână, acest truc de frumusețe este însă dăunător pentru sănătate.

Medicii oftalmologi susțin că extensiile de gene pot pune în pericol sănătatea ochilor. Dacă nu sunt curățate în mod corespunzător, extensiile de gene pot duce la apariția acarienilor, potrivit thesun.co.uk. Acarienii se pot dezvolta la baza genelor, hrănindu-se cu lipiciul folosit pentru aplicarea extensiilor de gene.

Îndepărtarea incorectă a machiajului poate fi un al factor ce ar putea duce la dezvoltarea unei infecții în zona ochilor.

Principalele pericole la care te expui odată cu aplicarea extensiilor de gene sunt infecțiile oculare, dezvoltarea bacteriilor și reacțiile alergice. 

Extensiile de gene reprezintă un veritabil pericol și pentru genele naturale, deoarece cauzează avarierea structurii firelor de păr naturale şi, în unele cazuri, distrugerea iremediabilă a acestora.

"Nu toţi oamenii sunt la fel, dar aceste gene false au potenţialul de a cauza distrugeri permanente dacă sunt purtate tot timpul sau dacă nu sunt înlăturate în mod corect, iar în cele din urmă oamenii au de suferit. Lipiciul folosit poate să creeze iritaţii şi o anumită tensiune, iar genele false pot să tragă după ele genele naturale atunci când sunt înlăturate", a declarat medicul Bessam Farjo, un reputat chirurg specializat în medicina reparatorie din Marea Britanie.

Potrivit expertului, genele false sunt mai periculoase pentru femeile mature şi în vârstă, în comparaţie cu femeile tinere.

"Poate fi o adevărată problemă dacă sunteţi matură sau în vârstă, întrucât genele cresc în mod diferit pe măsură ce înaintezi în vârstă. Există o explicaţie genetică pentru faptul că unele persoane au gene mai frumoase şi mai bune, iar altele mai fragile". Sursa

Recomandări