Familia Rapunzel, mama şi fiicele care nu şi-au tuns niciodată părul. VIDEO

Familia Rapunzel, mama şi fiicele care nu şi-au tuns niciodată părul. VIDEO

Tere Lynn Russel, din Morris, Illinois, şi-a lăsat părul să crească, iar acum acesta atinge lungimea de aproape doi metri. Mamă a cinci copii, Tere Lynn (43 de ani) nu şi-a tuns niciodată părul, iar cele trei fiice ale sale, Callan, Cendalyn şi Chesney, îi calcă pe urme.

Acum, lungimea totală a părului celor trei fetiţe depăşeşte trei metri, iar îngrijirea lui reprezintă o muncă destul de dificilă şi costisitoare în acelaşi timp. Fiecare dintre ele foloseşte câte un sfert de sticlă de balsam atunci când îşi spală podoaba capilară.

„Fetele îşi şamponează părul sub duş, iar eu stau lângă ele cu un pulverizator”, spune Tere Lynn. „Eu nu-mi şamponez niciodată părul sub duş. Am încercat o dată, acum câţiva ani, iar părul meu a devenit atât de greu când s-a udat, încât am căzut pe podea”, adaugă mama.

Tere Lynn mărturiseşte că părul ei frumos şi bine îngrijit a fost primul lucru care l-a atras pe cel care avea să-i devină soţ, Chip, pe vremea când erau doar nişte adolescenţi.

„Avea un păr incredibil de frumos, care m-a atras imediat”, spune Chip.

Mama şi fetele şi-au pus în valoare podoaba capilară participând la numeroase concursuri de profil şi câştigând multe premii în statul Illinois, SUA, unde locuiesc.

În ciuda atenţiei obsesive pe care o acordă îngrijirii părului, nici una dintre ele nu a mers vreodată la un salon de coafură. Acest lucru este însă pe cale să se schimbe, deoarece, la insistenţele celor care au făcut reportajul, cele patru au mers pentru prima dată la un astfel de salon, dar nu pentru a se tunde, ci pentru a face tratamente pentru păr şi pentru a-l aranja.

„Cred că acest păr lung este uimitor, n-am mai văzut atât păr lung într-o singură cameră niciodată”, a declarat Shantel, o angajată a salonului. „Părul este atât de sănătos şi aproape atinge podeaua. Este fantastic, este un fenomen!”, a adăugat ea.

Medicii, însă, nu recomandă nimănui să le urmeze exemplul, pentru că părul, cântărind destul de mult, poate aplica presiune pe coloană și pe ceafă, ceea ce va cauza în timp, mai ales celor mici, probleme cu spatele, fără a mai vorbi de lipsa de vitamine din corp.

În materialul video de mai jos, puteţi urmări reportajul realizat cu cele patru deţinătoare ale unui păr demn de Cartea Recordurilor:

Sursa

Recomandări