Fanteziile pot provoca un orgasm spontan!

Fanteziile pot provoca un orgasm spontan!

De ce ajung femeile mai greu la orgasm decât bărbaţii? Răspunsul ţine în mare parte de definiţia pe care oamenii o dau orgasmului. Pentru bărbaţi, lucrurile par clare: ejacularea este egală cu orgasmul. Şi totuşi, în practică, cei mai mulţi bărbaţi nu resimt întotdeauna plăcere când ejaculează. Se mai poate vorbi atunci de orgasm? Totul depinde de cum definim orgasmul: ca o simplă reacţie fiziologică sau ca o senzaţie psihologică de plăcere.

Şi în cazul femeilor, se poate întâmpla ca aceste contracţii orgasmice să se producă la nivel fiziologic (în regiunea genitală şi anală), fără ca ele să resimtă plăcere. De aceea, o femeie poate crede că nu a avut orgasm, deşi fiziologic a avut.

Uneori, o femeie resimte contracţiile orgasmului şi o plăcere diferită, dar cum ea se aşteaptă la ceva spectaculos, în genul unui foc de artificii, nu-şi dă seama că tocmai a atins orgasmul şi se simte dezamăgită că nu poate trăi ceea ce îşi imaginează că este un orgasm.

Orgasmul poate fi de mai multe tipuri şi diferă de la o femeie la alta. Diferenţele sunt printre altele legate de tipul de stimulare primit şi starea emoţională în care femeia se află în acel moment.

Orgasm clitoridian

Este produs prin stimularea clitorisului. Adesea este resimţit ca şi cum femeia ar face un exerciţiu fizic solicitant, respiraţia devine mai sacadată, iar presiunea arterială creşte şi ritmul cardiac se accelerează.

Acest tip de orgasm este resimţit în special în regiunea genitală şi mai puţin la nivelul întregului corp.

După un astfel de orgasm, unele femei sunt capabile să mai aibă şi altele în timpul aceleiaşi partide de sex.

Orgasm prin stimularea punctului G

Punctul G este o masă spongioasă de ţesut care se umflă când este stimulată.

Acest orgasm este foarte, foarte intens, chiar violent, iar o senzaţie de căldură inundă tot corpul. Multe femei care ajung la acest tip de orgasm spun că este cel mai plăcut dintre toate.

Orgasmele mixte sunt o combinaţie de stimulare a clitorisului şi punctul G.

La anumite femei, ejacularea partenerului poate provoca orgasmul: contracţiile vaginului sunt provocate de prostaglandină, o substanţă continută în spermă.

Orgasm vaginal şi uterin

Ambele se produc în timpul penetrării. Orgasmul vaginal se declanşează în timpul unei penetrări lente, care durează între 10 şi 20 de minute, în timp ce orgasmul uterin se produce mai uşor, când penetrarea este profundă şi accentuată timp de unul sau două minute.

Aceste două tipuri de orgasm asigură o mai mare satisfacţie decât orgasmul clitoridian, de aceea femeia resimte mai puţină dorinţă pentru o nouă stimulare imediată.

Unele femei preferă un tip de orgasm în locul altuia. Asta explică în mare parte de ce femeile au preferinţe diferite în ceea ce priveşte tipurile de mângâieri genitale şi de ce partenerii lor trebuie să ştie să se adapteze acestor preferinţe decât să se culce pe-o ureche şi să creadă că ştiu ei ceea ce le place femeilor.

Orgasm provocat mental

Se spune că principalul organ sexual este creierul. De aici pleacă excitarea, adică reacţia corpului la ceea ce vedem, auzim sau ne imaginăm.

Anumite persoane sunt capabile să ajungă la orgasm fără stimulare genitală.

Orgasmul spontan sau extragenital se declanşează atunci când o femeie are gânduri erotice şi fantezii până când ajunge la orgasm.

Numai femeile care îşi cunosc foarte bine fanteziile sunt capabile să ajungă la un nivel de excitare mentală suficient pentru a provoca un orgasm. La celelalte, este un lucru care se cultivă în timp.

Orgasme multiple

Dacă stimularea şi interesul sexual se prelungesc şi după orgasm, anumite femei (una din zece) pot avea o serie de orgasme unele după altele.

Contrar bărbaţilor, femeile nu au un interval în care sunt refractare şi pot prelungi aşadar plăcerea mai mult timp.

Orgasm nocturn

Apare ca urmare a excitării în timpul somnului şi este indus de creier.

Culminează cu o serie de senzaţii identice celor resimţite în timpul climaxului sexual.

Statisticile arată că aproximativ 40% dintre femei au cel puţin un orgasm nocturn (orgasm în timpul somnului) sau un vis umed până la vârsta de 40 de ani.

Recomandări