Femeile gravide din Finlanda primesc o cutie din partea statului. Uite ce conține

Femeile gravide din Finlanda primesc o cutie din partea statului. Uite ce conține

De peste 75 de ani, fiecare femeie gravidă din Finlanda, indiferent de clasa socială din care face parte, primeşte de la stat o cutie de carton plină cu jucării, haine şi scutece şi care poate fi folosită şi ca pat. Mai mult, statul finlandez oferă opţiunea unei alocaţii de 140 de euro, însă aproape toate mamele preferă cutia în locul banilor pentru că valoreaza mai mult.

cutie-fin2

Bebelușii finlandezi pot dormi în aceste cutii de carton deoarece pot fi folosite ca pătuț, iar acest lucru spune multe despre o țară care are politici sociale solide și care are o rată a mortalității infantile extrem de scăzută.

cutie-fin3

Legislația prevede că dacă doresc să primească cutia, mamele trebuie să consulte un medic înainte de luna a patra de sarcină. Astfel, statul le-a educat pe femei să facă vizite la medic în timpul sarcinii.

cutie-fin4

Când statul a retras biberoanele din cutii, s-a observat că mamele își alăptează copii mai des. Cărțile din cutiile cadou cuprind imagini colorate și atrăgătoare, astfel încât cei mici să prindă gustul lecturii cât mai devreme.

fin-cutie

Cutia cadou include o saltea și un sac de dormit, încât aceasta poate deveni pătuț pentru copil și le oferă posibilitatea părinților de a nu mai dormi în același pat cu cel mic. Dincolo de aceste aspecte, mesajul pe care îl transmite măsura cutiei cadou este că toți copii au șanse egale încă de la naștere.

Sursa

Recomandări