Femeile pe care bărbaţii le iubesc şi nu le-ar schimba niciodată cu amante

Femeile pe care bărbaţii le iubesc şi nu le-ar schimba niciodată cu amante

Iată care este, conform lui Bob Grant, "doctorul relațiilor", profilul femeii pe care bărbații o adoră și nu vor să o părăsească niciodată, dar și calitățile care îl determină să o aleagă pe ea, iar și iar, și iar...

Poate că intuim ce anume îi determina să DA… Te-ai gândit vreodată care sunt acele lucruri care îl determină pe un bărbat să NU înșele, să nu caute iubirea în alte părți, să rămână fidel pentru tot restul vieții sale?

Te-ai gândit vreodată care sunt acele calități care îl fac pe un bărbat să rămână lângă o femeie pentru tot restul vieții lui, fără să viseze la o alta?

În cartea “The Woman Men Adore...and Never Want to Leave” (Femeia pe care bărbații o adoră și nu vor să o părăsească niciodata), Bob Grant (www.relationshipheadquarters.com), consilier în terapia de cuplu și autor a mai multor cărți de specialitate (psihologia relațiilor), ne explică acele trăsături și calități într-o femeie care îl determină pe un bărbat să o iubească și să nu o părăsească niciodată.

Spre deosebire de alte ghiduri, Bob Grant nu ne dă sfaturi despre cum să ne schimbăm pe noi înșine pentru a face bărbaților pe plac. Bob Grant ne explică cum putem înțelege bărbații și ceea ce își doresc aceștia de la o femeie pe termen lung.

Sunt 5 calități pe care bărbații le doresc de la femeia visurilor lor. Sunt calități pe care, chiar dacă nu le avem, le putem dezvolta și practica ca și când ar fi existente până când vor deveni o parte din noi. 

Bărbații iubesc femeile care sunt oneste

Desi poate parea o trasatura banala pentru multi, onestitatea, spune Bob Grant, este extrem de importanta pentru barbatii implicati intr-o relatie serioasa, insemnand mai mult decat constientizeaza sau realizeaza femeile. In momentul in care un barbat isi incredinteaza sentimentele unei femei, ii permite acesteia si sa aiba un anumit tip de putere asupra sa, este de parere Bob Grant. Iar pentru a-i acorda aceasta putere asupra sa, trebuie sa stie ca poate avea incredere in partenera sa si ca se poate baza 100% pe ea.

Bărbații iubesc femeile care au răbdare

“Rabdarea este pasiune imblanzita”, spunea Lyman Abbott.. "Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.", se arata si in Biblie.

Rabdarea este una din calitatile pe care barbatii le apreciaza la o femeie este de parere Bob Grant, si nu poate fi confundata cu toleranta. A avea rabdare intr-o relatie inseamna sa ai puterea de a trece cu vederea peste nimicurile care pot duce la conflicte si certuri, inseamna a te abtine in a spune sau reprosa lucruri pentru care nu merita sa strici armonia existenta intre tine si sotul tau, inseamna sa gandesti inainte sa vorbesti sau sa actionezi.

Cum spuneam insa si mai devreme, rabdarea se raporteaza doar la lucrurile insignifiante si nu se raporteaza la lucruri precum infidelitatea, abuzul, lipsa de respect sau jignirile. Acestea nu sunt in niciun caz lucruri demne de a manifesta rabdare fata de ele si nici lucruri care merita a fi tolerate. “Rabdarea este minunata atunci vine vorba de lucrurile marunte. Lasa sa zboare lucrurile marunte. Merita sa le lasi sa plece. Cand vine vb de lucruri mari, care iti fac rau (infidelitatea de exemplu), toleranta face mai mult rau decat bine. Un barbat bun va respecta femeia care stie diferenta”, spune Bob Grant intr-un articol publicat pe shine.yahoo.co.

Bărbaţii iubesc femeile care au un suflet bun 

Bunatatea este o trasatura pe care multi o considera astazi ca inutila si zadarnica. Intr-o relatie de iubire insa, a fi bun cu celalalt poate fi o mica si adevarata declaratie de iubire. Bunatatea este o trasatura pe care multi barbati o apreciaza si in fata careia nu pot rezista si nu inseamna doar a fi dragut cu cineva. Barbatii, este de parere Bob Grant, “masoara bunatatea dupa cum te porti cu ei cand au facut ceva gresit si le rau rau cu adevarat”.

Sunt femei care nu stiu sa ierte o greseala facuta din neatentie si pe care un barbat o regreta sincer (precum un eveniment la care cei doi trebuiau sa mearga impreuna sau faptul ca a uitat sa cumpere cafea dupa cum l-a rugat ea). Sunt femei care reproseaza, acuza, impung, cauta sa se razbune prin aceeasi metoda prin care li s-a gresit chiar si atunci cand li se prezinta scuzele sincere si autentice sau au in fata lor un barbat vulnerabil, care se caieste sincer. De cele mai multe ori, cand gresesc, spune Bob Grant, si regreta, barbatii au nevoie sa fie iertati.

Daca ai un suflet bun, il poti ierta si trece peste ceea ce ti-a facut in timp ce ii spui ce te-a deranjat sau durut (daca nu este un lucru de neiertat precum infidelitatea, abuzul, impolitetele, jignirile, etc). “Daca barbatul din fata ta se simte vulnerabil si nu te folosesti de acest lucru, barbatul respectiv se va simti incredibil de atras de tine. Barbatii vor o femeie cu adevarat buna si care va ramane de partea lor la bine si la rau, cand sunt buni si cand sunt rai. Daca poti sa fii femeia aceea pentru el, nu te va lasa niciodata sa pleci.”, se arata in acelasi articol publicat pe shine.yahoo.com

Bărbaţii iubesc femeile care cred în ei

Barbatii, ca si femeile de altfel, isi doresc alaturi partenere care sa creada cu adevarat in ei, in abilitatile lor, in posibilitatile lor, in visurile lor. Barbatii se simt atrasi de femeile care reusesc sa faca acest lucru. Sunt cercetari care confirma acest lucru. Nu inseamna ca trebuie subit ca peste noapte sa iti placa subit fotbalul sau visul lui, acela de a-si deschide o mare companie, sa devina si visul tau de toate zilele si sa ti-l doresti cu ardoare. Trebuie doar, arata Bon Grant, sa crezi in partenerul tau, sa crezi in visul lui, sa ii spui si sa ii arati acest lucru, sa crezi ca poate implini acele lucruri pe care si le doreste.

Barbatii au nevoie de incurajare si sprijin in primul rand din partea femeii care ii iubeste, apoi din partea celorlalti. “Cand crezi intr-un barbat visurile lui par reale pentru el. Visurile respectiv par sa fie posibile si realizabile. Un barbat vrea ca tu sa crezi in el, si daca o faci, va fi capabil sa faca lucruri miraculoase. Cateodata putina motivatie si incurajare din partea ta este tot ce are nevoie pentru a pune lucrurile in miscare”, afirma Bob Grant.

Bărbaţii iubesc femeile care sunt de valoare

Barbatilor le plac lucrurile scumpe, valoroase. Barbatii, spune Bob Grant, vor femei care sa se vada pe ele insele ca pe niste femei de o valoare extraordinara. A fi o femeie de valoare nu inseamna insa nici sa te porti exagerat de binevoitoare, nici exagerat de distanta si rezervata. Acest lucru nu inseamna “de valoare” pentru un barbat. A fi de valoare inseamna a-ti cunoaste valoarea si a te accepta asa cum esti si de a fi fericita cu tine insati. A fi de valoare inseamna sa te accepti si sa gandesti ca meriti sa fii iubita frumos.

Iata o concluzie inteligenta si pertinenta efectuata pe site-ul www.singlescafe.net si a in carei nota dorim sa incheiem acest articol.

“Doamnelor, relatia ideala nu este cea in care cei doi concureaza intre ei si nici macar cea in care cei doi sunt egali in toate modalitatile posibile. Relatia ideala este cea in care va complimentati unul altuia personalitatile si abilitatile de a forma un intreg mai puternic".

Recomandări