Femeile pot arăta superb și fără tocuri! VEZI ce campanie inedită au lansat două studente la Jurnalism

Femeile pot arăta superb și fără tocuri! VEZI ce campanie inedită au lansat două studente la Jurnalism

Daniela Gligor și Daniela Păduraru, studente în anul III la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, specialitatea Comunicare și Relații Publice în cadrul Universității de Stat din Moldova, au lansat o campanie inedită, "JOS de pe TOC", prin care doresc să transmită mesajul că femeile pot arăta superb și fără tocuri.

“Femeile ar trebui sa înțeleagă că frumusețea și eleganța lor nu depinde de înălțimea tocului. Frumusețea pe toc costă, dar frumusețea fără toc valorează!”, ne-a declarat Daniela Păduraru.

Scopul campaniei este sporirea gradului de informare și sensibilizare a femeilor privind purtarea încălțămintei comode, în detrimentul celei cu tocuri, în vederea prevenirii durerilor, maladiilor și modificărilor la nivelul picioarelor și a coloanei vertebrale.

Inițiatoarele campaniei subliniază că ideea li s-a părut una interesantă și utilă, și au fost extrem de motivate să încurajeze femeile să opteze, zi de zi, pentru încălțăminte comodă, astfel încât picioarele lor să se bucure de confort și prospețime, pentru a evita consecințele tot mai grave ale purtării tocurilor asupra sănătății.

"Scopul strategic de comunicare este informarea tuturor categoriilor de public țintă privind consecințele negative ale încălțămintei cu toc asupra sănătății lor, în vederea modificării percepției și atitudinii acestora față de încălțămintea comodă, reducerii numărului de femei care poartă tocuri pentru perioade îndelungate și prevenirii unor efecte nefavorabile pentru sănătate în rândul publicului prin oferirea unor alternative în materie de stil și sănătate", susține Daniela.

Iată câteva motive medicale pentru care ar trebui să porți pantofi fără toc

Bătături . Studiile arată că tocurile înalte sunt cele care cauzează în mod frecvent apariția bătăturilor, care pot provoca dureri și inflamații. Prin urmare, alege balerini sau pantofi fără toc dacă doresti să eviți acest lucru. 

Erupții pe piele în zona gleznei.  Când porți tocuri mai mari de 5 cm, pentru că se pune presiune asupra gleznei, pot apărea probleme grave de sănătate. 

Presiune pe articulații și genunchi. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că femeile care poartă tocuri de aproape 7 cm au un risc cu 24% mai mare de a dezvolta probleme de genunchi. Ei au arătat cum tocurile pun presiune foarte mare pe articulații și pot duce la apariția entorselor pe tendone. Genunchiul nu va mai funcționa în mod corespunzător. Acest lucru duce la creșterea presiunii în genunchi, iar în cele din urmă se poate ajunge la osteoartrită. 

Dureri de spate. Tocurile înalte te va obliga, pur și simplu, să curbezi pelvisul înainte, un fenomen care cauzează hiperlordoză la nivelul coloanei vertebrale lombare.

“S-a demonstrat că purtatul tocurilor înalte pune presiune pe coloana vertebrală, iar nervii spinali pot provoca dureri groaznice, furnicături și chiar forme de paralizie. Din ce în ce mai multe femei se plâng de dureri în spate și nu intuiesc care ar fi cauza. De asemenea, atunci când purtăm tocuri, întreaga greutate a corpului nostru se lasă pe picioare, cauzând presiune suplimentară asupra încheieturilor picioarelor, chiar și când stăm pe loc. Unghiul la care stau picioarele este unul anormal. Picioarele sunt supuse la riscul apariției durerilor și problemelor inclusiv la nivelul nervilor, iar degetele sunt supuse riscului deformării parțiale sau totale”, precizează Daniela Păduraru.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a Campaniei JOS de pe TOC! 

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări