Feng Shui pentru baie: cum scapi de energiile negative din ea

Feng Shui pentru baie: cum scapi de energiile negative din ea

Feng Shui este o filozofie de echilibrare a energiilor interioare şi exterioare, a spaţiului cu noi înşine. Cultura chineză deține secretul acestei armonii.

Baia este, în cultura chinezilor, o încăpere care poate influenta decisiv averea, faima sau sănătatea unui om. În acest context, baia pare a fi camera vitregită de principiile Feng Shui. Se pare că aici energia se pierde foarte repede, contribuind la o evidentă lipsă de armonie.

Iată 8 reguli Feng Shui destinate restabilirii echilibrului energetic în baie:

Acoperă canalele de scurgere și păstrează capacul de la toaletă lăsat

În Feng Shui, energia viata chi se pierde prin canalele de scurgere de la chiuvetă și cadă sau prin toate acele țevi care transportă apa. Tocmai de aceea, este recomandat să găsești nișe acoperitoare din plastic și, în plus, să ții lăsat capacul de la toaletă.

Creează o ambianță specială

E simplu, în Feng Shui baia ta va trebui să arate mai degrabă ca un spa sau cu o oază de liniște și relaxare. Așadar, va trebui să găsești elementele potrivite pentru a-ți înfrumuseța baia și pentru a crea o ambianță specială. Instalează-ți un întrerupător prin care poți doza lumina, găsește o cale de a asculta muzica atunci când faci baie, dar fără alimentare la prize, optează pentru lumânări parfumate sau săruri de baie.

Adaugă elemente ce țin de Pământ

Arta Feng Shui funcționează pe principiul celor 5 elemente care trebuie mereu să fie în armonie: Apa, Lemnul, Focul, Pământul și Metalul. Cum baia are o mulțime de elemente de apă, va trebui să aduci în acest spațiu elemente de pământ pentru a reechilibra balanța.

Se spune că pământul este mai puternic decât apa, așa că va gestiona mult mai bine fluxul de energie. Poți adăuga obiecte din aur sau obiecte galbene, de la prosoape, covorașe, accesorii până la culoarea pereților.

Echilibrează fluxul energetic din baie cu ajutorul celor 5 elemente

Acesta este un principiu care se aplică întregii case, nu doar în baie. Cum această încăpere este mică, va trebui să apelezi la un mic truc și să aduci toate cele 5 elemente într-un singur obiect semnificativ. De exemplu, plasează în baie un tablou pătrat pentru că reprezintă pământul, cu rama neagră semnificând apa, cu ceva alb mat sugerând metalul, o plantă în pictură pentru a adăuga lemnul și ceva roșu pentru a reprezenta focul.

O altă idee ar fi să cauți un tablou care să conțină culorile negru, alb, verde, galben și roșu.

Atârnă de tavan un cristal

În Feng Shui, cristalele se folosesc ori de câte ori avem de-a face cu o lipsă de armonie în casă. Plasează un cristal în centrul tavanului, pentru că acesta va avea proprietatea de a păstra fluxul energiei chi în cameră.

Ține ușa de la baie deschisă

După ce îți creezi o baie care să semene cu un spa, lasă ușa deschisă. Cu toate astea, află că în Feng Shui există trei cazuri în care regula este exact opusă: când baia este poziționată chiar vis-a-vis de ușa principală, cum intrăm în casă, atunci când vezi toaleta din patul din dormitor sau atunci când lângă baie se află bucătăria.

Organizează-ți spațiul din baie și sortează-ți lucrurile utile

Nu păstra nimic vechi în baie, așa că scapă de carpetele uzate. Pentru a da o nouă față băii tale, nu ai nevoie de o groază de bani: așează o floare într-o glastră cochetă, achiziționează-ți un nou suport pentru periuța de dinți, cumpără un dulap practic etc.

Împrospătează atmosfera

Chiar dacă tindem să nu acordăm o atenție sporită băii, și ea trebuie atent decorată și amenajată. Ba mai mult, din când în când dă-i un nou suflu, împrospătând obiectele din acea cameră. Atenția către acest aspect va crea un mediu special, armonios, ceea ce se va răsfrânge și asupra stării tale de spirit. Sursa