Filme cu Moş Crăciun. Cei mai buni actori care au jucat acest rol

Filme cu Moş Crăciun. Cei mai buni actori care au jucat acest rol

De-a lungul anilor, mulţi actori celebri au intrat în pielea lui Moş Crăciun, încercând să îi dea viaţă într-un mod cât mai real. Datorită actorilor care au reuşit acest lucru, multe filme cu tematică de Crăciun au devenit celebre, fiind nelipsite din programele speciale de sărbători ale diverselor televiziuni.

Primul care a reuşit să interpreteze cel mai bine rolul lui Moş Crăciun, a fost Edmund Gwenn, în 1947, care este, de altfel, şi singurul actor recompensat cu un Oscar pentru rolul din filmul "Miracle on the 34th Street". Această distincţie a rămas în istorie de 60 ani şi probabil va mai rămâne încă 60, atât datorită lui Gwenn, cât şi actriţelor Natalie Wood şi Maureen O'Hara. În timp ce îşi primea premiul, actorul a spus "Ăsta da cadou de la Moş Crăciun".

Pe locul 2 se alfă Richard Attenborough care a avut o sarcină destul de dificilă în 1994, când a trebuit să se ridice la nivelul lui Edmund Gwenn pentru remake-ul filmului "Miracle on the 34th Street". Remake-ul a fost, de fapt, o piesă de teatru, ce i-a avut ca protagonisti, pe lângă Attenborough, pe Mara Wilson, Elizabeth Perkins şi Dylan McDermott.

În 2003, a venit rândul lui Ed Asner să îi dea viaţă lui Moş Crăciun în filmul "Elf". Aici, moşul luase o pauză binemeritată de prăjituri şi lapte, când un copil pe nume Buddy s-a furişat în sacul lui pentru a ajunge la Polul Nord. Cu părul cărunt, barbă lungă, albă şi ochelari pe nas, Asner s-a potrivit de minune rolului de Moş Crăciun.

Un alt Moş Crăciun celebru este David Huddleston care, în 1985, a fost protagonistul filmului "Santa Claus: The Movie". Aici, Huddleston joacă rolul unui sculptor în lemn, fără copii, căruia îi face plăcere să facă diverse cadouri celor mici şi care, la un moment dat, îngheaţă împreună cu Doamna Crăciun şi 2 reni. Ei sunt duşi la Polul Nord, unde li se acordă imortalitatea. Astfel, Huddleston devine Moş Crăciun, cel care oferă cadouri copiilor din lumea întreagă.

Tim Allen i-a dat viaţă lui Moş Crăciun în trilogia "The Santa Clause" (1994, 2002, 2006). În primul film, Allen, care joacă rolul unui tată divorţat, îl omoară din greşeala pe Moş Crăciun în ajunul Crăciunului, fiind "recrutat" pentru a-i lua locul. Aceste 3 filme au avut destul de mult succes, având încasări peste aşteptări , unii critici fiind de părere că ultimul film al trilogiei chiar nu îşi mai avea rostul.

Actorul Billy Bob Thorton, fostul soţ al Angelinei Jolie, a fost şi el la rândul lui Moş Crăciun, în filmul "Bad Santa" (2003). Aici Thorton juca rolul unui hoţ, fost deţinut, alcoolic, care ura copii şi era un adevărat gigolo. El se angajează într-un centru comercial pe post de Moş Crăciun pentru a putea pune la cale un furt în ajun de Crăciun. Thorton a declarat că filmul i s-a părut a fi "un fel de South Park cu un final demn de It's a Wonderful Life".

Un alt actor care a reuşit să intre destul de bine în rolul lui Moş Crăciun a fost Tom Hanks, care, în 2004, a fost protagonistul animaţiei "The Polar Express". Hanks şi-a dorit ca Moş Crăciunul lui să fie un "amestec între Moş Crăciun pe care îl ştim de când eram mici şi puţin mister". În acest film animat, Tom Hanks şi-a împrumutat vocea pentru a da viaţă unui numar de şase personaje.

Un Moş Crăciun mai puţin reuşit, din punctul de vedere al criticilor, a fost interpretat în 2007 de actorul Paul Giamatti. În film, el joacă rolul unui Moş Crăciun supraponderal, dependent de somn şi cu un frate care îl urăşte. Filmul respectiv se numeşte "Fred Calus" şi printre actorii principali îi găsim pe Vince Vaughn, Kathy Bates şi Rachel Weisz.

În 1964, John Call încearca, pe cât posibil, să îl interpreteze cât mai bine pe Moş Crăciun. Filmul "Santa Claus Conquers the Martians" a fost declarat , din păcate, unul dintre cele mai nereuşite filme de Crăciun, apărând pe listele cu cele mai proaste filme.

Aceştia sunt doar câţiva dintre actorii care au reuşit să îi dea viaţă lui Moş Crăciun, făcându-l astfel să devină tot mai îndrăgit de persoane din întreaga lume.

 

 

Recomandări