Francezilor li se recomandă să consume mai puțină carne și produse lactate

Francezilor li se recomandă să consume mai puțină carne și produse lactate

Programul național de sănătate și nutriție al Franței recomandă cetățenilor să consume mai puțină carne și produse lactate și îi încurajează să opteze pentru fructe și legume sezoniere, cereale integrale și produse boboase.

 

 

Franța și-a reactualizat recent recomandările privind alimentația și stilul de viață sănătoase. Programul național de sănătate și nutriție francez (The French National Health and Nutrition Programme, PNNS) îndeamnă cetățenii să crească consumul de fructe și legume și să reducă consumul de carne și produse lactate.

De această dată, în Programul național de sănătate și nutrție sunt incluse și sfaturi nutriționale, focusate pe trei direcții: "a mări" consumul de fructe, legume, cereale, legume și fructe cu coajă lemnoasă, " a continua" consumul de ulei de măsline, produse alimentare organice, produse sezoniere și locale, cantități mici de produse lactate și "a reduce" consumul de carne, dulciuri, băuturi cu adaos de zahăr și alcool.

 

 

Recomandările pentru 2019 se concentrează, de asemenea, pe consumul de fructe cu coajă lemnoasă, a leguminoaselor și a cerealelor integrale; adulții sunt sfătuiți să consume o cantitate mică de nuci nesărate în fiecare zi.

Text: Alina MATEI

Recomandări