O femeie din Ungheni îndeamnă oamenii să servească cu drag şi gratuit pere din grădina sa!

O femeie din Ungheni îndeamnă oamenii să servească cu drag şi gratuit pere din grădina sa!

Mai multe pungi cu pere, însoţite de mesajul "Vă servesc cu drag", au fost agăţate de gardul unei gospodării din Ungheni. Cea care s-a gândit să facă un gest frumos pentru trecători este Violeta Petre, directorul Centrului de Resurse şi Atragere a Investițiilor de pe lângă Consiliul raional Ungheni.

Femeia mărturisește că în acest an a avut o roadă bogată şi a avut inițiativa de a oferi din ceea ce are în grădina sa după ce a văzut, pe o rețea de socializare, că și în alte țări se fac astfel de fapte. Ea a precizat ulterior, într-un comentariu pe Facebook, că perele s-au luat repede, fapt care o bucură.

„Cu părere de rău la noi oamenii încă nu sunt învățați cu așa experiențe, de aceea a trebuit să pun această inscripție, să nu creadă că le vând, și apoi să mă retrag din vizor ca să nu intimidez pe cineva. M-am bucurat că s-au luat. Cred că data viitoare va fi mai simplu, mai ales că ideea a plăcut și altora. Cred că aceste experiențe ne vor schimba societatea, uneori nu e nevoie de mari investiții”, spune Violeta Petre, absolut convinsă.


Gestul unghenencei a fost apreciat, iar fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare.

"Să vă înmulțească Dumnezeu însutit pentru gestul minunat", "Bravo!!! Un exemplu demn de urmat, "Contează cine sparge gheața primul, bravo!", "Să ne molipsim și noi!", au fost doar câteva dintre comentariile internauţilor.

Precizăm că astfel de gesturi se practicau în vremea lui Vlad Țepeș, la ieșirile din sate, și se numeau merindare, pungile fiind amplasate, de regulă, la baza troițelor!

Text: Alina MATEI

Recomandări