Givenchy a publicat schițele rochiei de mireasă a Ducesei de Sussex, Meghan Markle

Givenchy a publicat schițele rochiei de mireasă a Ducesei de Sussex, Meghan Markle

Meghan Markle, proaspăta Ducesă de Sussex, a avut una dintre cele mai frumoase rochii de mireasă. Alegând calea simplității și a bunului gust, ea a oferit, astfel, o lecție despre eleganță și normalitate.

Rochia de mireasă a Ducesei de Sussex a fost croită de britanică Clare Waight Keller, prima femeie care conduce casa de modă franceză Givenchy. Trena imensă, umerii pe jumătate dezgoliți, silueta impecabilă, lipsa de accesorii, broderii sau dantele și zecile de ore petrecute de către Markle împreună cu designerul Clare White Keller de la Givenchy au avut drept rezultat o rochie care va intra în istorie și care va inspira multe femei. Până și schiţele rochiei de mireasă, date publicității de Givenchy, arată fabulos.

Singurul accesoriu mai opulent al ținute a fost voalul, care măsoară 5 metri, cu care și-a făcut intrarea în capela St. George și diadema pe care i-a împrumutat-o chiar Regina Marii Britanii, o capodoperă primită de Elizabeth în anul încoronării. Ținuta a fost completată de pantofii Givenchy și bijuterii Cartier.

“Colaborarea cu Meghan Markle, în special pentru un astfel de eveniment, a fost o onoare pentru mine. A fost o plăcere mare să am câteva momente alături de Meghan, să stăm şi să discutăm pe îndelete. Atunci când reuşeşti să ai o legătură specială cu cineva, creezi ceva cu adevărat perfect, ceva care va rămâne în istorie”, a declarat Clare Waight Keller, designerul rochiei de mireasă.

Clare Waight Keller

Designerul a mai dezvăluit că voalul miresei a fost brodat manual, iar cei care au croit ținuta nu au ştiut pentru cine este făcută.

“A fost secretul meu şi al lui Meghan”, precizează Clare Waight Keller.

Voalul miresei a fost conceput pentru a simboliza flora celor 53 de naţiuni care formează Commonwealth-ul sub forma unei compoziţii florale spectaculoase, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

Text: Alina MATEI

Recomandări