Grupurile de mămici de pe Facebook nu țin loc de medic. Cum își pun unele mame copiii în pericol

Grupurile de mămici de pe Facebook nu țin loc de medic. Cum își pun unele mame copiii în pericol

Nu știu dacă sistemul medical e de vină, dar anumite mămici de pe Facebook se pare că au mai degrabă încredere unele în altele decât în mersul la medic. Zilele acestea, o captură de pe un grup românesc care promova terapia cu uleiuri esențiale pe Facebook, a stârnit un val de critici și reacții la adresa celei care a postat mesajul.

Mai exact, o mămică scria că încerca să își trateze fetița de trei ani “care a căzut în cap și are o plagă până la carcasa craniană, vizibilă”, precizând că trecuse cinci ore de la căzătură și că fetița era amețită și pica din picioare. Femeia căuta un ulei “cu care să restabilească simțul echilibrului”, în loc să meargă cu copilul la Urgențe, scrie autoarea blogului mamapentrudoi.ro.

Mesajul acesteia a stârnit comentarii dure, numeroase mămici sfătuind-o să meargă la doctor cât mai curând.

DRAGI MĂMICI! Această abordare este total greșită. E irelevant ce vă poate spune altă mămică dacă nu are competențe medicale. În astfel de cazuri, medicul e soluția! Cu siguranță, unele sfaturi și recomandări găsite pe grupurile online sunt extrem de eficiente pentru viața ta privată, însă atunci când sănătatea cuiva este pusă în joc, nu te ajută experiența altor mămici și nici solidaritatea lor. 

Recomandări