Iată 5 tipuri de copii. Al tău care e?

Iată 5 tipuri de copii. Al tău care e?

Încă de foarte mici, copiii au un caracter care îi defineşte şi pe care tu, ca părinte, trebuie să îl depistezi, pentru a-l ”corecta”.

Potrivit prokid.ro, copiii sunt de cinci tipuri: plângăcios, inteligent, perfid, necruţător şi explorator.

1. Copilul inteligent

Convinge prin logică şi prin fapte. Este liniştit şi încearcă să evite orice conflict. A studiat principiul care spune că cel mai deştept cedează. Îi place să fie prietenos şi profită de relaţiile interumane pentru a-şi spori bagajul sentimental şi informaţional. Este capabil şi apt să se acomodeze uşor oricărei situaţii. Priceput în orice domeniu, are o minte ageră şi totodată este îndemânatic. Modul lui de a judeca lucrurile îi uimeşte pe ceilalţi fiindcă dă soluţii imprevizibile.

2. Copilul bâzâitor

Vede numai partea negativă a lucrurilor. Ştie că orice ar face tot pe el îl pune educatoarea la colţ, îl scoate profesoara la tablă, îl pedepsesc copiii cu care se joacă. De aceea, mereu se vaită cu glas tânguitor şi se lamentează. Permanent are ceva de reclamat şi dacă cei din jur nu îl ascultă, începe să plângă în hohote până sughite. Se emoţionează destul de repede şi este foarte uşor impresionabil. Se tulbură imediat şi plânge din senin.

3. Copilul perfid

Acţionează precipitat fără să judece lucrurile. Îi suspectează pe ceilalţi de viclenie şi nu are încredere în ideile lor. Devine irascibil când simte că nu este apreciat. I se pare că toţi camarazii vor să-l înşele, să-l alunge din mijlocul lor, să-l facă să piardă jocul. Este sceptic. Sub înfăţişarea lui binevoitoare ascunde răutate şi necinste. Vrea să se razbune cu orice preţ. 

4. Copilul necruţător

Gândeşte logic în tot ceea ce face. Uneori testează rezistenţa oglinzilor şi a geamurilor. Când este certat, răspunde cu inocenţa “am vrut să văd dacă se sparge în două, în trei sau în mai multe bucăţi”. Este permanent mânat de impulsivitate. Un puşti mai inflexibil, hotărât şi ferm ca el nu există. Mereu dă târcoale acvariului si nu este exclus ca într-o zi să scoată cu mâna un peşte ca să-l vadă de aproape. Tot necruţătorul distruge fardurile mamei răsturnându-le pe podea şi taie rujurile în felii egale. Fire independentă, face tot ce-i trece prin cap. 

5. Copilul explorator

Este liderul grupului de copii care scormonesc peste tot. Un vecin îi scoate din subsolul blocului, altul îi alungă din copaci. Exploratorul preferă să se îmbrace mereu în trening pentru a se mişca uşor şi a putea pătrunde în fiecare cotlon. Deşi nu s-ar crede, este foarte ordonat, toate jucăriile sunt la locul lor, iar dacă îi dispare o maşinuţă face o anchetă severă.

Recomandări