Iată cât te costă curăţenia de Paște cu o firmă specializată sau cu o menajeră

Iată cât te costă curăţenia de Paște cu o firmă specializată sau cu o menajeră

O casă curată și luminoasă este cadrul perfect pentru a întâmpina împreună cu familia ta sărbătoarea Paștelui. Însă, o curățenie în adevăratul sens al cuvântului presupune mult mai mult decât ștersul prafului de pe mobilă și aspiratul covoarelor.

Și dacă timpul nu este mereu de partea ta, poți lua în considerare varianta unei menajere sau a unei firme specializate care să te ajute să-ți reîmprospătezi toată casa în timp record!

Ce presupune o curățenie generală și ce tarife percep firmele specializate de curățenie

O curățenie generală cuprinde: curățarea și spălarea geamurilor; curățarea și spălarea ramei la geamuri; curățarea și spălarea caloriferelor; înlăturarea prafului de pe suprafețe; ceruirea suprafețelor de lemn; ștergerea și lustruirea oglinzilor și a suprafețelor de marmură; aspirarea covoarelor și a mochetei; înlăturarea petelor de grăsime de pe aparatele electrocasnice și dezinfectarea suprafețelor din bucătărie; igienizarea baii, curățarea podelei și ceruirea ei.

Prețul pentru acest serviciu este între 20 și 35 de lei pentru un metru pătrat. În aceste preturi nu sunt incluse spălarea canapelelor și a fotoliilor. Pentru acestea se percepe un cost suplimentar.

În cazul vilelor, prețul pentru serviciile de curățenie generală rămâne neschimbat.

Spălatul canapelei, ca bonus!

Curățarea în profunzile a canapelei, a mobilei din materiale textile în general, trebuie să fie realizată periodic și în mod responsabil, pentru că ele pot atrage foarte multe bacterii. Tehnologia utilizată de profesioniștii în domeniu este bazată pe procesul de injecție-extracție, care constă în injecția unui jet de apă și detergent lichid prin intermediul unui aspirator profesional, jet care este concomitent extras și nu permite umezirea excesivă a țesăturilor.

“Prețul pentru curățirea mobilierului moale este de la 100 de lei pentru un loc și de la 15 lei pentru curățarea unui scaun. Acum însă, avem o ofertă tentantă: la comandarea unei curățenii generale, clientul primește gratuit curățarea unei canapele”, ne-a declarat Alina Cataraga, managerul unei companii care se ocupă de activități de cleaning.

Cât iau menajerele pentru curăţenie

Dacă, totuşi, preţurile ți se par mari, poţi angaja o menajeră pentru o zi de curăţenie, prin intermediul site-urilor specializate în anunțuri. În funcție de nevoi, persoana care te ajută la curățenia generală în casă poate să îți ceară în medie între 350-400 de lei pentru un apartament cu 2 camere. Spre deosebire de firmele profesionale, de cele mai dese ori menajera nu va veni cu produsele ei de curăţat, aşa că trebuie să iei în calcul și acest aspect.

Atunci când angajezi o menajeră este de preferat să alegi o persoană cu recomandări bune, ca să eviți eventuale neplăceri. Mai mult, întocmește o listă în care să specifici foarte clar tot ceea ce trebuie să facă menajera.

Și pentru că cererea este mare înainte de Sărbători, trebuie să îți faci programare din timp.

Citește și alte sfaturi de care trebuie să ții cont în momentul în care te apuci de curățenia generală de Paște

Să ai sărbători frumoase!

Text: Alina MATEI

Recomandări