IATĂ ce ai de făcut primăvara aceasta!

IATĂ ce ai de făcut primăvara aceasta!

Încet-încet, aerul prinde gust de primăvară, așa că îți propunem o mică reinventare bazată pe… voință!

1. Înfloreşte!

E timpul să ştergem tenul tern, privat de soare din timpul iernii, şi să-l înlocuim cu unul fresh, strălucitor. Ce stă la baza unui astfel de rezultat? O vizită la un cabinet de cosmetică sau o şedinţă de „purificare” la domiciliu.

Paşii importanţi: curăţare, peeling, mască de purificare (pe bază de argilă, în care adăugăm un strop de vitamina E). Şi, tuşa finală, o cremă hidratantă.

Nu neglija zona ochilor, pe care o poţi tampona cu ceai rece de albăstrele.

2. Vitaminizează-te!

Niciun ajutor nu este mai eficient decât legumele şi fructele proaspete. Salata, vedeta sezonului, merele, morcovii, trebuie strecurate constant în meniul tău. Şi nu ţi-ar strica un suplimet de vitalitate. Alege un complex de vitamine, după sfatul medicului.

3. Ia o gură de aer!

Foloseşte orice pretext pentru o plimbare în parc. Convinge-ţi prietenii să cedeze întâlnirea din localul preferat în faţa unei plimbări în parc. Fă-ţi timp şi observă lucrurile mărunte: un fir proaspăt de iarbă, o buburuză. Îţi vei găsi liniştea şi vei căpăta un tonus demn de fapte mari!

4. Somn uşor!

Încearcă să te odihneşi bine. Savurează somnul, socoteşte-l un moft. Şi, ca oricărui moft, atribuie-i un ritual. Un duş călduţ, un prosop cald, şosete călduroase şi o cană de lapte cu o linguriţă de miere. Propune-ţi să dormi de dragul somnului şi a viselor frumoase, în care poţi zbura. Trezirea nu va mai fi un chin şi vei gândi mai limpede la fiecare pas.

5. Descoperă-te!

Probabil că te-ai săturat deja de anumite aspecte ale vieţii tale. Sunt lucruri pe care vrei să le schimbi, lucruri care te deranjează. Încearcă să iei atitudine. Adu un element nou în puzzle şi urmează un curs care să-ţi dezvolte o latură rămasă neexploatată. Învaţă să înţelegi ce îţi doreşti şi să nu rămâi în urmă cu transformările prin care treci. Un nou anotimp îşi cere dreptul la un nou (sau un vechi şi îmbunătăţit) început!

Trăieşte cu poftă, dăruieşte din inimă şi ascultă cu atenţie când ţi se vorbeşte. Vei vedea viaţa în toate culorile primăverii!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări