Iată ce alimente cresc fertilitatea femeilor

Iată ce alimente cresc fertilitatea femeilor

Multe femei fac un efort mare pentru a putea deveni mame. Pot exista mai multi factori care afecteaza fertilitatea feminina si care submineaza aceasta posibilitate.

Astazi avem de gand sa ne ocupam cu unul dintre aspectele pe care le putem controla pentru a avea o sarcina sanatoasa. Noi va oferim 5 alimente care cresc fertilitatea femeilor si, pe care in curând sa le integrati in dieta dumneavoastra.

Nuci si seminte

Nucile si unele seminte cresc ovulatia, si, astfel, creste probabilitatea de a ramane gravide. In plus, aceste alimente sunt digerate mai lent in organism si ajuta la reglarea nivelului de insulina. Aceste nuci au efecte antioxidante si ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Pui

Nimeni nu poate nega faptul ca puiul este o carne delicioasa, care suporta mai multe preparate si este sanatos. Consumul de carne de pui creste proteinele si fierul, substante importante pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate. Este clar ca acesti compusi pot fi gasiti si in alte produse alimentare, dar cercetarile au aratat ca proteinele animale imbunatateste fertilitatea. Tineti cont de faptul ca deficitul de fier poate fi o cauza de infertilitate.

Fructe si legume

Atat pentru barbati cat si femei, consumul de fructe si legume este o parte importantă a nutritiei. Mineralele lor, vitaminele si substantele nutritive esentiale ajuta la eliminarea radicalilor liberi care se acumuleaza in organism, cauzand diverse probleme de sanatate, care includ tulburari hormonale. Prin urmare, prin consumul de mai multe fructe si legume ajuta organismul sa elimine toxinele care interfereaza cu conceptia. Va recomandam morcovi, varza, mere, pepeni si portocale, printre multe fructe si legume sanatoase.

Porduse lactate

Calciul este unul dintre cele mai nutritive esentiale pentru femei pe tot parcursul vietii, si este de doua ori important pentru o femeie care vrea sa devina mama. Cand aveti un bun nivel de calciu sprijina dezvoltarea copilului in viitor.Cu toate acestea, calciul este, de asemenea, important in momentele inainte de sarcina, deoarece este bun pentru sanatatea oaselor si rezistenta, ajuta la cresterea fertilitati feminine. Mancatimai mult lapte, iaurt, branza si veti vedea cum functioneaza sistemul.

Oua

Poate nu ati auzit ca ouale sunt alimente care imbunatatesc sanatatea reproductiva, ele fiind bogate in vitamine si substante nutritive esentiale, grupate in grupul de vitamina B complex, foarte necesar inainte si in timpul sarcinii, deoarece creste capacitatea organismului de a absorbi acidul folic si previne malformatii congenitale.

Text: Sabina Nicolaev

Recomandări