Iată ce trebuie să afle bărbaţii despre sânii femeilor

Iată ce trebuie să afle bărbaţii despre sânii femeilor

Nu avem nevoie de dovezi ştiinţifice pentru a afla că bărbaţilor le plac sânii femeilor, deşi există şi multe cercetări ce sprijină această afirmaţie. Însă, dacă sunt întrebaţi cât de multe ştiu cu adevărat despre sânii femeii, majoritatea bărbaţilor nu vor mai ajunge mai departe de a spune cât de plăcut este să îi priveşti. De aceea îți prezentăm câteva date fascinante despre sâni, pe care nu le-ai învăţat la ora de anatomie.

Mărimea lor poate fluctua

Se poate spune, dintr-o singură privire, când o femeie se află la ciclu. Conform National Institute of Health din SUA, nivelurile hormonilor progesteron şi prolactină, la femei, cresc cu circa o săptâmână sau două înainte ca ele să fie la menstruaţie. Aceasta face ca ele să reţină în organism mai multă apă, iar ţesuturile sânilor şi glandele de lactaţie să crească în dimensiune, şi, odată cu acestea, mărimea la sutien a femeilor. La unele femei, poate fi vorba chiar şi despre o diferenţă de o mărime de cupă.

Însă, fii atent: dacă femeia se apropie de ciclu, se poate ca stimularea sânilor ei să fie mai dureroasă şi să se micşoreze excitaţia sexuală, spune dr. Leah Millheiser, de la Şcoala de Medicină Stanford.

Există şi un orgasm al sânilor

Chiar dacă pare prea grozav ca să fie adevărat, cercetătorii de la Universitatea Rutgers (New Jersey), folosind o fMRI (procedură funcţională de tip IRM sau RMN, care măsoară activitatea cerebrală prin detectarea schimbărilor asociate cu fluxul sangvin), au aflat că stimularea sfârcurilor a activat lobulul paracentral medial, adică partea din creierul femeii ce iniţiază, de asemenea, acţiunea genitală. În plus, într-un studiu clasic realizat pe 213 femei, 29% dintre ele au declarat că experimentaseră un orgasm al sfârcurilor.

Aşadar, poţi încerca această nouă tehnică de stimulare sexuală oferită de dr. Ava Cadell, sexolog şi autor al cărţii „NeuroLoveology, The Power to Mindful Love & Sex”.

Linge şi sărută fiecare centimetru al sânilor femeii şi continuă cu mângâieri uşoare ale degetelor, lăsând sfârcurile la urmă.

„Fă mâna căuş asupra unui sân odată, astfel încât vârful sfârcului să se afle între degetul mare şi cel arătător. Strânge degetele unul de celălalt, astfel încât să ridici uşor sfârcul femeii, şi linge-l cu vârful limbii”, spune dr. Cadell.

Pentru a-i spori şi mai mult excitaţia, ea mai sugerează să ţii un cub de gheaţă în gură. „Să o legi la ochi cu ceva îi va intensifica senzaţiile chiar şi mai mult”, spune sexologul Emily Morse.

Lucrul cel mai important, AI RĂBDARE. Deşi dr. Cadell spune că acest lucru poate necesita şi mai puţin de 20 de minute, fiecare femeie este diferită, iar timpul său de răspuns va varia.

Nu te concentra doar asupra sfârcurilor

Chiar dacă vei dori să îți utilizezi noile cunoştinţe pentru a-ți copleşi iubita cu orgasme ale sfârcurilor, nu uita că sânii în întregime sunt importanţi.

Sfârcul este, în realitate, cel mai puţin sensibil la atingere, spune dr. Debbie Herbenick, cercetător în sănătate sexuală la Institutul Kinsey al Universităţii Indiana. Cercetătorii austrieci au descoperit, după ce au testat 150 de femei, că porţiunea superioară a sânilor lor – imaginează-ţi zona comparativ cu cea dintre orele 10 şi 2 pe un ceas – a simţit cel mai intens senzaţiile, apoi areolele – ariile închise la culoare din jurul sfârcurilor – şi, în mod surprinzător la urmă, sfârcurile însele.

Aşadar, nu te concentra asupra unei singure arii, spune dr. Herbenick. Cu cât acoperi mai mult „teritoriu”, cu atât este mai bine.

Unul dintre sâni poate fi mai mare

Nu îți faceţi probleme dacă sânii partenerei par să fie puţin inegali: circa un sfert dintre femei au un sân mai mare decât celălalt, spune dr. Keri Peterson, medic internist.

„Sânii femeilor sunt entităţi independente, care răspund diferit la estrogen în timpul pubertăţii”, spune dr. Peterson. La circa 65% dintre femeile cu asimetrie de sân, stângul domină.

Un studiu turc sugerează că partea stângă a corpului femeii are o mai mare hipersenzitivitate imună, factor ce afectează hormonii precum estrogenul, care sunt responsabili de forma şi mărimea sânilor.

Această inegalitate poate fi cauză de îngrijorare numai dacă unul dintre sâni devine brusc mai mare decât celălalt, mai spune dr. Peterson. Dacă acesta este cazul, femeia probabil va observa schimbarea, la fel ca voi – simţind umflături ale sânilor sau o sensibilitate sporită, care ar putea fi semne de infecţie, chisturi sau chiar cancer mamar.

Ajută-ți partenera făcând pe doctorii

Dacă simţi ceva ciudat la pipăirea sânilor ei, îndeamn-o să-şi facă o examinare de specialitate, pentru a i se confirma că totul este normal, spune dr. Millheiser. Majoritatea acestor umflături se dovedesc a fi aglomerări necanceroase care sunt cauzate de schimbările hormonale, cum ar fi un chist, care de obicei se simte ca o boabă de strugure moale, sau un fibroadenom, o aglomerare mobilă de consistenţa cauciucului.

În orice caz, femeile ar trebui să meargă la un control al sânilor o dată pe an sau chiar de două ori pe an, dacă în familia lor au existat cazuri de cancer mamar, mai precizează dr. Millheiser.

Sursa

Recomandări