IATĂ ce trebuie să conţină bagajul copilului pentru tabăra de vară

IATĂ ce trebuie să conţină bagajul copilului pentru tabăra de vară

Plecarea copiilor în tabăra de vară este un prilej de bucurie, libertate şi distracţie! Ca să nu îşi strice vacanţa cu prietenii, ajută-l să îşi facă bagajul de tabără!

Înainte să te gândești la ce trebuie să conțină bagajul copilului tău, informează-te cu privire la următoarele aspecte referitoare la tabăra în care acesta va merge: acte necesare pentru participarea în tabără, transportul copilului până la locul taberei, locul și condițiile de cazare, dotările spațiului de cazare, spațiul unde se vor desfășura activitățile, mesele zilnice și gustările: frecvența lor și meniul, echipamente necesare pentru activități, condițiile meteo din timpul taberei, orice alte informații care pot influența obiectele din bagajul copilului.

Iată ce trebuie să conţină un bagaj de tabără bine organizat:

Haine

Ar fi minunat dacă ai putea împacheta un schimb de haine pentru fiecare zi de tabără: o pereche de chiloţei, o pereche de şosete, o pereche de pantaloni scurţi/lungi, un tricou/o bluză. Adaugă şi câteva haine în plus, în cazul în care copilul se murdăreşte sau se udă.

Pune în bagaje haine şi pentru vremea rea, şi pentru vreme bună. Pe lângă tricouri şi bluze, mai pune o haină groasă, o jachetă călduroasă şi unul sau două pulovere. Nu uita de pijamale.

Majoritatea taberelor organizează şi o seară de petrecere, în care cei mici dansează, au parte de jocuri, socializare şi gustări. Aşa că ia în calcul o ţinută pentru petrecere!

Încălţăminte

În ceea ce priveşte încălţămintea, pune cel puţin o pereche de tenişi sau adidaşi şi o pereche de ghete (pentru drumeţii sau vreme ploioasă). De asemenea, o pereche de papuci de interior şi una de sandale.

Accesorii

Pălărie pentru zile însorite, un rucsăcel pe care să îl ia cu el în plimbări în care să îşi pună apa şi o lanternă. Dacă îl trimiţi într-o tabără la mare sau care este dotată cu piscină, două-trei costume de baie sau slip-uri sunt indispensabile!

Trusa de igienă

Aceasta trebuie să conţină săpun, şampon, pastă şi periuţă de dinţi, câteva prosoape şi un pieptene, eventual uscător de păr. Crema de protecţie UV cu factor 15 sau mai mult şi spraz-ul împotriva ţânţarilor sau a altor insecte nu trebuie să lipseasă din trusa sanitară.

Nu uita de şerveţele umede şi şerveţele uscate, dar şi de pungi pentru gunoi, pentru strâns haine murdare, pentru pus haine ude când e cazul etc.

Trusa sanitară

Medicamente şi alte produse de prim ajutor. Copiii din ziua de azi ştiu să îşi poarte singuri de grijă de la o anumită vârstă (de pe la 7-8 ani) dacă li se oferă ocazia. Prin urmare, ajută-l pe copilul tău să ştie cum se poate îngriji pentru diverse “afecţiuni” sau “accidentări” şi fii sigură că va merita investiţia ta: timpul şi răbdarea pe care i le-ai oferit!

Camera foto

Este nelipsită din bagajul de tabără. La întoarcere va avea cu siguranţă o mulţime de arătat şi povestit.

Baterii

Atât aparatul de fotografiat, cât şi lanterna, au nevoie de baterii, aşa că nu trebuie să-l laşi fără rezervă. Întreabă coordonatorii taberei care este recomandarea lor pentru banii de buzunar.

Telefon şi încărcătorul pentru telefon

Ultimul pe listă, dar nu cel din urmă ca şi importanţă, este telefonul şi încărcătorul pentru telefon. Aşează într-un loc accesibil o listă cu numere importante de telefon. Asigură-te că îi arăţi copilului locul unde ai pus lista, pentru a o putea folosi în caz de urgenţă.

Bani de buzunar

Îi poţi da copilului şi câţiva bani de buzunar, în caz că vrea să-şi cumpere ceva.

Cărţi

Pune în bagaje şi câteva cărţi şi încurajează copilul să citească. De asemenea, îi poţi pune în bagaje cărţi de colorat şi creioane sau alte ustensile pentru creație artistică. Propune-i să ţina un jurnal de tabără. Prin urmare, nu uita să-i dai un carneţel şi un pix. La întoarcere vei şti ce sentimente a trăit în perioada de independenţă.

Distracţie plăcută!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări