Iată ce trebuie să conţină un bagaj de vacanță!

Iată ce trebuie să conţină un bagaj de vacanță!

Unul dintre cele mai complicate lucruri pe care trebuie să le facem atunci când ne organizăm vacanţa este bagajul. Niciodată nu ştim exact ce să punem în el şi tot timpul alegem să plecăm la drum cu jumătate din garderobă, de cele mai multe ori inutil.

Un bagaj perfect pentru o săptămână nu trebuie să conţină foarte multe lucruri. Iată 5 idei despre cum să-ți organizezi bagajul, astfel încât să ai cu tine tot ce îți trebuie.

Haine

Primul pas este să știi clar ce temperaturi sunt în zona în care îți vei petrece vacanța. Fă un plan cu ce vrei să te îmbraci în fiecare zi și mai ia în plus încă două „rânduri”de haine, o pelerină de ploaie sau o pălărie de soare, după caz. Nu uita de lenjeria intimă pentru fiecare zi. Este important ca hainele să fie călcate şi împăturite, deoarece aşa vor încăpea mai bine în bagaj. Este bine să alegi haine care se pot spăla uşor, pe care să le poţi clăti rapid în vacanţă şi să le porţi din nou dacă este cazul. În privința accesoriilor, ochelarii de soare sunt suficienți!  

Încălțăminte

Când pleci la drum este recomandat să îți iei încălțăminte ușoară și comodă. În bagaj poți să îți pui și pantofi cu toc dacă vrei și crezi că te vei încălța cu ei. Ideal ar fi să alegi încălțăminte lejeră și doar o singură pereche de schimb față de cea pe care o ai în picioare. Un bagaj ușor are doar lucrurile esențiale.

Trusa de îngrijire personală

Dacă mergi cu mașina poți să iei cu tine întreaga colecție de creme, șampon și gel de duș sau… mai nimic dacă mergi cu avionul. Esențial este să ai pasta și periuța de dinți, deodorant și o cremă cu protecție solară. Restul vei găsi cu siguranță la hotelul unde te vei caza.

Trusa de relaxare

Da, vacanța înseamnă timp pentru tine, așadar, este esențial să ai cu tine o carte bună, un aparat foto sau un telefon performant cu care să imortalizezi experiențele trăite și un card bancar cu suficient de mulți bani pe el!

Trusa de prim-ajutor

Sperăm să nu fie nevoie, însă mai bine să fii pregătită pentru a nu fi nevoit să revii acasă inopinant sau să cheltui banii de distracție pe medicamente. Așadar, ia câteva medicamente generice, pentru dureri de cap, pentru tulburările digestive și toxiinfecțiile alimentare. Dacă porți ochelari de vedere, ar fi bine să ai cu tine o pereche de schimb sau măcar rame de ochelari dacă, din greșeala, ți-i rupi pe cei actuali.

Toate acestea încap fără probleme într-un geamantan obişnuit şi cu siguranţă nu vei avea nevoie de mai mult de atât!
 

Recomandări