Iată cu ce poți înlocui ouăle în rețete

Iată cu ce poți înlocui ouăle în rețete

Una dintre cele mai dificile momente pe care le experimentăm în bucătărie este atunci când suntem în post și trebuie să preparăm o rețetă care include și ouă. Există ingrediente care pot substitui, cu ușurință, oul în rețete.

Nu crezi? Iată 5 dintre ele care îți pot fi de folos în această situație:

1. Piure de măr

Folosește 1/4 de ceașcă de piure de măr neîndulcit pentru fiecare ou. Dacă ai compot de măr fără zahăr, îl poți folosi fără rețineri. De asemenea, poți opta și pentru piure de dovleac sau de prune.

2. Semințe de in

Deși pare greu de crezut, semințele de in pot înlocui perfect ouăle. Amestecă o lingură de semințe de in măcinate cu trei linguri de apă călduță până obții o pastă vâscoasă și adaugă în rețetă. De asemenea, poți opta și pentru semințele de chia.

3. Banane

O jumătate de banană făcuta piure este echivalentul unui ou. Folosește 1/4 cană de pireu de banane în loc de un ou.

4. Apă, ulei și praf de copt

Bate două linguri de apă, o linguriță de ulei și două lingurițe de praf de copt. Acest amestec poate fi folosit ca un substitut perfect al unui ou.

Această opțiune funcționează bine în rețetele pentru prăjituri.

5. Ulei vegetal

1/4 cană de ulei vegetal poate substitui un ou, dar dacă rețeta necesită un număr mai mare de ouă optează pentru o altă metodă, pentru că mâncarea ar fi prea grasă.

Și piureul de cartofi, pesmetul, mălaiul, amidonul sau pasta de linte pot inlocui oule în chiftele sau burgeri, pentru a lega compoziția.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări