Iată de ce este bine să-ţi duci copilul la mare

Iată de ce este bine să-ţi duci copilul la mare

Marea a fost întotdeauna considerată o sursă de viață, are o compoziție chimică similară cu plasma sanguină care dovedește profund legătura ei cu omul. O vacanță la mare cu copiii ne permite să ne cufundăm într-un "mediu viu" și să recăutăm proprietățile sale de vindecare și de frumusețe.

Iată principalele beneficii ale apei marine pentru copil:

Călirea organismului

În zadar cauți tot felul de suplimente naturiste pentru întărirea imunității copilului, dacă "sari" peste un element foarte important, și anume, călirea organismului. Și o idee excelentă este să începi cu apa mării! Oricât de caldă ar fi marea, tot are o temperatură mai mică decât temperatura corpului.

Recomandare: temperatura minimă a apei trebuie să fie de 22° C, în cazul unui copil de 2-3 ani- 24° C, iar în cazul unui bebeluș de sub un an – 26° C. O băiță nu ar trebui să depășească 2-3 minute în prima zi, cu un interval de 30 minute între reprizele de mare. În cazul unui toddler, o ședință de "bălăceală" poate dura până în 10 minute, respectându-se, și aici, un interval de 30 minute între reprizele de mare.

Mai puține răceli

Aerul de mare, curat, saturat cu particule de sare marină și fitoncide din alge, bogat în ioni negativi, este un adevărat "colac de salvare" pentru copiii mici, care locuiesc în orașe aglomerate, pline de aer poluat și mai ales, pentru cei care suferă deseori de răceli și de viroze.

"Gimnastică" în apă

Se îmbunătățește circulația sângelui și se dezvoltă mobilitatea bebelușului. Încurajează-l să dea din mânuțe și piciorușe, să se bălăcească, să se bucure de apă. De asemenea, se tonifică musculatura în cazul copiilor mai mari, poate învăța deja să înoate, să alerge prin apă, să se joace cu mingea prin apă etc.

Protejarea și susținerea sistemului nervos vegetativ

Cine nu știe oare ce efecte de relaxare are marea asupra omului? Privești marea, asculți valurile și brusc totul pare mai frumos, mai plăcut, mai calm. Lasă-ți copilul să se bucure de sunetul mării. S-ar putea ca acesta să-i aducă aminte chiar de perioada intrauterină.

Apa mării vindecă!

La propriu! Despre proprietățile medicinale ale mării s-au făcut studii întregii. Apa marină este bogată în minerale (ioni de sodiu, clor, magneziu, potasiu, brom și iod pătrund în organism, îmbunătățind activitatea tuturor sistemelor organismului. Se activează metabolismul, apa mării are numeroase beneficii pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii, afecțiuni ale sistemului circulator, digestiv, dar și pentru cei care au boli de piele.

Are un impact pozitiv asupra dezvoltării intelectuale a copilului

Da, ai citit bine! Un bebeluș care petrece timpul pe plajă își poate îmbunătăți considerabil abilitățile motorii, îi crește gradul de conștientizare a modului cum funcționează lumea, își dezvoltă limbajul. Lasă-l să exploreze, să cerceteze scoicile, să urmărească valurile, să deseneze, să facă urme și să se joace prin nisip etc. Lasă-l să se îndrăgostească de natură! Pentru că aprecierea și dragostea pentru natură se formează în primii ani de viață, conform hufftingtonpost.com. Se dezvoltă entuziasmul acela pur, sentimentul de mirare, de uimire în fața acestei lumi. Sursa

Vacanță frumoasă!

Recomandări