Iată de ce mătușa este importantă în viața copilului tău!

Iată de ce mătușa este importantă în viața copilului tău!

Știai că un copil este mai fericit dacă are o mătușă iubitoare în preajmă? Pentru că mătușa este cea care îl va iubi, îl va învăța lucruri pe care părinții și bunicii nu-l vor învăța, îi va oferi sfaturi, se va juca și îl va alinta. Așa cum numai o mătușă o poate face! Iată de ce mătușa este importantă în viața copilului tău!

Dar cine este mătușa? Mătușa modernă este o persoană mult mai apropiată de copil decât acea “mătușă” din trecut. Este, cumva, o a doua mamă, o prietenă sau o profesoară pentru copil. Dar, cel mai important, mătușa este persoană care îi oferă “extra” dragoste copilului tău, conform iheartintelligence.com.
 
Părinții sunt cei care îl învață pe copil, bunicii sunt cei care îl alintă, iar mătușa îi oferă sfaturi, se joacă și îl “înțelege” cel mai bine. Dacă copilul tău are o mătușă iubitoare, atunci ai grijă ca aceasta să fie prezentă cât mai mult în viața lui! Iată de ce mătușa este importantă în viața copilului tău:

Mătușa îi oferă o altă perspectivă asupra vieții

 
Nu înseamnă neapărat că o va adopta, pe viitor, dar copilul va fi familiarizat cu noi idei, cu noi viziuni, cu altfel de păreri asupra diferitor lucruri.
 

Mătușa nu ratează evenimentele importante

 
Făcând parte din familie, va fi acolo, la suflatul lumânărilor de pe tort, va fi emoționată și atunci când puiul tău face 3 ani, dar și atunci când acesta va absolvi liceul. S-ar putea să fie și cea care îi va spune care este treaba cu fetele atunci când începe pubertatea. Dar, despre asta tu vei afla mai târziu.
 

Mătușa este mereu gata de distracție

 
Indiferent dacă este vorba despre a face castele de nisip, de a face tumbe sau de a ieși la un suc sau bere la terasă. Pur și simplu, cu mătușa este mai distractiv.
 

Mătușa oferă “extra” dragoste

 
Bineînțeles că puiul tău este cel mai iubit copil din lume. Dar imaginează-ți că pe lângă toată această dragoste, mai aduce și mătușa o porție?

Mătușa oferă sfaturi

 
Mai ales când este vorba despre subiectele “acelea” la care este greu să discuți cu părinții. Și deseori sunt sfaturi parcă mai “moderne”, mai de actualitate.

Mătușa te învață valorile vieții

Mama îți explică despre valorile vieții, tatăl insistă să le respecți, dar mătușa îți arată ce este important și ce nu. Ce este bine și ce nu.
 

Mătușa poate să aibă grijă de copil

Atunci când părinții sunt prea obosiți, când sunt răciți, când ies în oraș la o întâlnire, atunci când, pur și simplu, vine în vizită.
 

Mătușa este mai prietenoasă, atunci când copilul greșește

Copilul a făcut o năzbâtie? Mama se supără, tatăl se supără. Mătușa rezistă. Este mai calmă, mai prietenoasă și nu știu cum, dar mereu face așa încât năzbâtia să nu mai pară decât așa, o “prostioară” nevinovată.
 

Mătușa este întotdeauna bucuroasă

Atunci când află că va mai avea un nepot. Sau o nepoțică!
 
Acum, când ai înțeles cât de norocos este copilul tău că are o mătușă, ai grijă de ea și asigură-te că face parte din viața lui! Sursa

Recomandări