Iată  hotelul unde ești deservit de roboți!  FOTO

Iată hotelul unde ești deservit de roboți! FOTO

Oaspeții unui hotel din Japonia sunt întâmpinați de roboți!

Pentru a reduce costurile, proprietarul extravagantului hotel, "Henn na", a decis să înlocuiască factorul uman cu noile tehnologii. Astfel, de la recepționera care întâlnește și petrece oaspeții în mod automat, aproape tot personalul hotelului este format din roboți.

Hideo Sawada, managerul hotelului, parte a unui parc de distracții, insistă asupra faptului că utilizarea roboților constituie un efort serios de a utiliza tehnologia și a îmbunătăți eficiența.

Robotul recepționer care vorbește limba engleză arată ca un dinozaur, iar cel care cunoaște japoneza seamănă cu omul.


"Dacă doriți să vă înregistrați, apăsați cifra unu", spune dinozaurul.

Clientul apasă un buton de pe tejghea și informațiile de înregistrare apar pe un ecran.

Hotelul "Henn na", cum este numit în japoneză, a fost prezentat presei, miercuri, înainte de a fi deschis pentru public pe 17 iulie 2015.


O caracteristică a hotelului este utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială în loc de carduri electronice.

Un braț robotic imens funcționează într-o cameră cu panouri de sticlă în hol. El aranjează într-un dulap bunurile clienților predate spre păstrare.

"Am vrut să venim cu inovații și să reducem costurile de cazare", a declarat reporterilor Sawada.


Costul unei camere în hotel începe de la 9000 yeni (80 dolari), o adevărată afacere în Japonia, unde unele dintre hoteluri pot costa cu ușurință de două sau de trei ori.


Precizăm că Japonia este lider mondial în tehnologia robotică. Roboții sunt utilizați de ceva vreme în producție, dar, de asemenea, de a explora potențialul de interacțiune a acestora cu oamenii, inclusiv pentru îngrijirea persoanelor în vârstă.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări