Înghețată eskimo din pepene verde și iaurt. REȚETĂ

Înghețată eskimo din pepene verde și iaurt. REȚETĂ

Îngheţata de casă este unul dintre deserturile cu cel mai scăzut aport caloric. Cu o singură condiţie, spun medicii nutriţionişti: îngheţata trebuie să conţină cât mai puţine ingrediente.

inghetata
Iată o reţetă simplă pentru a prepara acasă o înghețată din pepene verde și iaurt:

Ingrediente:

3 cani de cuburi de pepene verde, fără sâmburi;

½ ceașcă de iaurt grecesc neîndulcit. Iaurtul trebuie să fie cât mai cremos. Pentru ca îngheţata să aibă un conţinut caloric scăzut, este recomandat să optaţi pentru iaurt natural, fără fructe.

¼ cană de zahăr pudră;

1 lingură suc de lămâie;

6 bețe din lemn pentru înghețată.

Mod de preparare:

√ Spală foarte bine pepenele, apoi taie-le în cubulețe cât mai mici, fără coajă.

√ Bage-le, împreună cu sucul de lămâie și zahărul pudră în blender şi mărunţește-le.

√ După această etapă amestecă iaurtul cu pasta de fructe obţinute.

√ Pune amestecul obţinut în forme pentru îngheţată, fixează bățul pentru înghețată şi bagă-le la congelator pentru aproximativ 4 ore.

După câteva ore poţi servi, alături de cei dragi, o delicioasă îngheţată eschimo.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări