Interviu cu Moş Crăciun

Interviu cu Moş Crăciun

De mai mulţi ani, interpretul Vlad Codreanu intră în costumul roşu al lui Moş Crăciun şi porneşte să împartă, cu generozitate, cadouri copiiilor cuminţi. Pentru ca şi eu am fost pe lista celor cuminţi, Moşul a cedat rugăminţilor mele şi mi-a răspuns la câteva întrebări.

 Dragă Moş Crăciun, cum ai ajuns să joci acest rol?
Ho-ho-ho! Îmi place să înveselesc lumea, să fac daruri şi să-i văd pe oameni fericiţi. Uneori, când observ pe stradă vreun trecător supărat, scot o bomboană din sac şi îi îndemn să zâmbească: „Zâmbeşte că toată lumea te iubeşte şi viaţa ţi-o îndulceşte”. Adesea acest lucru se întâmplă în perioada Crăciunului si asta îmi place.

Moşule, se apropie data la care trebuie să începi să împarţi cadouri copiilor din Moldova. Cât de plin ai sacul anul acesta?
Mdaaa... simt că se apropie ziua în care moşul trebuie să-şi golească sacul. Sacul Moşului e foarte plin, pentru că în acest an sunt invitat pe la diverse case de copii, orfelinate, şcoli, grădiniţe şi chiar acasă la copilaşii cuminţi. Sunt pregătit să le ascult poeziile, cântecele, să bem un pahar de lapte împreună si să le aduc daruri.

Au fost cuminţi copiii în acest an?
Da, au fost cuminţi, iar Moşul la toţi va veni şi cadouri le va împărţi.

Este rentabil să fii Moş Crăciun?
Cea mai mare satisfacţie este să faci pe cineva fericit căci apoi ţi se va întoarce înzecit şi înmiit.

Te ajută cineva în munca ta?
Uneori mă ajută spiriduşii şi Alba ca Zăpada sau ceata de colindători. Şi le mulţumesc mult, pe această cale!

Care a fost cea mai amuzantă reacţie a unui copil când a vorbit cu Moşul?
Într-un an am fost chemat la o casa de copii şi atunci când educatoarea i-a întrebat dacă le-a plăcut de Moş Crăciun ei au răspuns: „Acesta este adevăratul Moş Crăciun, cel care a fost anul trecut nu era adevărat!”. Acest lucru m-a copleşit de emoţie. Adesea, cei mici sunt speriaţi, dar după ce îmi spun o poezie, se conving că Moşul e blând!

Crezi că în era internetului şi a gadgeturilor mai există loc şi pentru o figură magică ca Moş Crăciun? Mai cred oamenii în Moş Crăciun?
Moş Crăciun există doar pentru cei care cred în el!

Ce faci tu în tot restul anului?
Moşul pregăteşte cadourile pentru copii cuminţi.

Când erai mic, îl pândeai pe Moş Crăciun ca să afli cum arată?
Când eram mic am fost anunţat că Moş Crăciun nu va veni dacă dulce nu voi dormi, însă ştiam că Moş Crăciun vine la copii cuminţi şi, desigur, adormeam, iar dimineaţa când mă trezeam, iute la brad fugeam şi cadourile le desfăceam...

Ţie cine îţi face cadouri?
Ho-ho-ho! Cel mai frumos cadou au fost şi sunt zâmbetele copiilor. Aştept acelaşi lucru şi în acest an.

Ce îţi place cel mai mult la Sărbătorile de iarnă?
Mirosul bradului şi bunătatea oamenilor.

Text: Sabina Nicolaev

Recomandări