Întoarcerea la natură: Activități relaxante prin care să ne reconectăm cu mediul înconjurător

Întoarcerea la natură: Activități relaxante prin care să ne reconectăm cu mediul înconjurător

După mai bine de un an de pandemie și restrictii, oamenii au început să se întoarcă tot mai mult la natură. Cu ajutorul ei putem găsi noi metode de a ne relaxa, dacă nu am prea făcut-o în ultima vreme, așa că îți propunem câteva activități în natură ce pot fi un adevărat medicament pentru suflet.

Idei de relaxare în și prin natură

Timpul petrecut în natură oferă creierului o stare de calm și pace, crește creativitatea, reduce iritabilitatea, îmbunătățește puterea de concentrare și ne ajută să ne echilibrăm energia fizică și mentală.

1. Redescoperă plantele

Dacă ai un balcon generos sau spațiu scăldat de lumină naturală ori chiar o casă la curte, poți cultiva o mulțime de plante și flori, iar îngrijirea lor îți va da o stare de bine pe care nu ai mai simțit-o de multă vreme.
Dacă nu ai timp sau talent la grădinarit, fă-ti timp pentru a te opri, chiar și câteva minute, pentru a admira și a mirosi florile. Fă-o când mergi într-un parc, fără să te preocupe faptul că alții s-ar putea uita ciudat la tine; fă-ți timp pentru drumeții în pădure, mai ales primăvara, când natura renaște și îți poate oferi un adevărat spectacol de arome și culori. Redescoperă natura ca un copil care vede pentru prima dată anumite flori, care simte pentru prima oară anumite mirosuri. Fă-ți timp pentru a ieși în aer liber și lasă soarele să te mângâie, privește norii și respiră profund.

2. Organizează picnicuri sau excursii cu cortul

Vremea devine tot mai prietenoasă, iar daca ai curte, balcon, terasă sau dacă timpul îți permite să organizezi ieșiri în aer liber, încearcă să organizezi un mic picnic; dacă îți plac drumețiile în natură, pornește într-o excursie cu cortul atunci când vremea o permite. Acest gen de activități reduc stresul și oboseala psihică, dar, mai presus de toate, te vor umple de energie. Dacă poți, renunță la încălțăminte și dă voie tălpilor să simtă pământul și să absoarbă din energia lui atât de benefică.

3. Îmbrățișează un copac

Se spune că atunci când îmbrățișezi un copac, acesta îți dă o parte din energia lui și îți umple spiritul. De aceea, cu prima ocazie, îmbrățișează un copac și spune-i cât de fericită ești că există.

4. Plantează flori sau copaci

Să pui cu mâna ta în pământ o plantă, să o îngrijești și să îi urmărești evoluția îți va îmbunătăți stima de sine, inteligența emoțională și autocontrolul. Este o modalitate minunată de a te conecta cu natura și de a participa activ la dezvoltarea ei. Odată ce ai făcut-o, vizualizează creșterea plantei sau ia o pauză și contempla mișcarea arborilor.

5. Fă-ți timp pentru drumeții

Nu e nimic mai reconfortant ca o plimbare în parc sau, și mai bine, într-o pădure. Nu doar că îți va reduce nivelurile de stres și anxietate, dar privitul copacilor combate depresia și îmbunătățește stima de sine. O drumeție la munte poate face adevărate minuni din acest punct de vedere.
Sursa

Recomandări