Învață cum să creezi acasă lumânări decorative

Învață cum să creezi acasă lumânări decorative

Parafină, ulei esențial, fitil și forme, dar și multă răbdare și imaginație! De asta ai nevoie dacă te hotărăști să confecționezi și să decorezi lumânări parfumate!

Crearea home made a unor lumânari parfumate este o alegere excelentă pentru cadouri personalizate, în același timp poate fi o opțiune pentru decorul mesei de Crăciun, dar și pentru a-ți înfrumuseța casa și biroul.

Iată de ce ai nevoie:

Parafină și oală pentru parafină
Forme pentru lumânări. Poți folosi matrițe din silicon
Spray pentru matriţe (opțional)
Fitil de bumbac
Tijă metalică pentrua fixa fitilul
Ulei esențial (alege aromele preferate)
Coloranți (opțional)

Pentru a confecționa lumânările urmează pașii următori:

1. Topește parafina înntr-un vas curat și uscat. După ce parafina se topeşte la 80-90 grade Celsius, adaugă colorant pulbere și aroma preferată.

2. Taie fitilul cu 5 cm mai lung decât matriţa respectivă.

3. Fixează fitilul cu ajutorul unei tije de metal, astfel încât acesta să stea centrat.

4. Înainte de turnare, utilizează un spray pentru matriţe. Acesta protejază matriţa şi ajută la extragerea lumânarii mai uşor din aceasta. Toană parafina în matriţă. Poți adăuga în parafină pietricele, scoici, mărgele colorate sau plante, fructe uscate. Efectul va fi deosebit!

5. După aproximativ 15 minute, parafina începe să se întărească şi să se aşeze. Trageţi acul din fitil şi taie surplusul.

6. Completează matrița cu parafină. O lumânare se va întări în funcţie de volum şi de temperatura camerei, în jur de 3-4 ore.

7. După ce s-a răcit, extrage lumânarea din matriță. Dacă nu reuşești, pune lumânarea pentru câteva minute în congelator.

8. După ce lumânările au fost confecționate, urmează decorarea lor.

Pare simplu? Chiar e!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări