Învață-l pe copil cum să-i scrie lui Moș Crăciun

Învață-l pe copil cum să-i scrie lui Moș Crăciun

A mai trecut încă un an și a venit momentul ca cei mici să-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun, cu toată magia și dragostea din lume.

 

Această tradiție este una foarte importantă așa că ar fi bine să îți înveți copiii cum se scrie corect o scrisoare către Moș Crăciun și ce ar trebui să conțină ea, astfel încât să primească cadourile mult dorite. Cu acest prilej îi poți testa și creativitatea copilului, încurajându-l să descrie în cuvintele proprii tot ceea ce înseamnă pentru el sărbatoarea Crăciunului.

Este important ca fiecare copil să-și înceapă scrisoarea cu un salut cordial și, înainte de a cere cadouri, să enumere toate momentele din an în care s-a comportat bine și mai puțin bine, toate reușitele sale și să-și fixeze obiective pentru noul an, ușor realizabile. Acest capitol tratat în scrisoarea către Moș Crăciun este considerat a fi cel mai important, deoarece este o autoanaliză a copilului asupra faptelor bune sau mai puțin bune pe care le-a facut in timpul anului.

În acest mod vei vedea ce fapte l-au marcat și ce fapte nu le-a considerat marcante, vei rămâne surprinsă în mod sigur.

Un alt lucru la fel de important este să nu încerci să citești ce scrie, pentru că această tendință a ta îl va determina pe copil să nu îndrăznească să se autoanalizeze.

 

Scrisoarea catre Mos Craciun poate fi continuată în acest moment cu lista cadourilor pe care și le dorește cel mic, dar mai ales cu lista pe care consideră că o merită. Având în vedere că tocmai a scris cu sinceritate despre întreaga sa activitate din decursul anului, veti observa cum lista de care stiai se va modifica. Acest lucru se întâmplă tocmai în urma autoanalizei pe care și-a făcut-o cel mic. El va scrie în acest moment exact ceea ce își dorește și chiar poate renunța la câteva dintre daruri tocmai pentru că și-a adus aminte de fapte pentru care nu a fost tocmai lăudat de părinți.

Dacă lista de cadouri este totuși destul de genroasă, ai grijă să-i amintești că în lume există mulți copii care așteaptă daruri de la Moș Crăciun și nu poate cere totul, deoarece sania și renii nu pot duce prea multă greutate.

De asemenea poți să îl îndemni pe cel mic să îi transmită Moșului felul în care va fi primit în casă.

De cele mai multe ori părintii, împreună cu copilașii, lasă sub brad un pahar de lapte și turtă dulce, pentru ca Moșul să le servească înainte de a lăsa cadourile.

Scrisoarea către Moș Crăciun trebuie să se încheie cu urările pe care acesta dorește să i le facă lui Moș Crăciun, cu speranțele pe care le are vizavi de venirea Moșului.

Amintește-i să scrie corect adresa pe plic și asigură-te că scrisoarea este introdusă în căsuța poștală. Odată făcut acest lucru, amintește-i că trebuie să se comporte bine tot anul.

Scrisoarea către Moș Crăciun nu trebuie tratată cu superficialitate, pentru că în acest mod îl ajută pe copil să își dezvolte creativitatea, să își împărtășească sentimentele sincere și, nu în ultimul rând, să se autoanalizeze fără să fie presat de prestanța pe care o are părintele în ochii săi.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări