Învață să prepari o ciocolată caldă!

Învață să prepari o ciocolată caldă!

Sezonul rece ne aduce mai aproape de băuturi care să ne încălzească și să ne inspire o atmosferă de sărbătoare. Pentru pasionații de ciocolată caldă avem o rețetă simplă și rapidă.

Pentru frișcă: 1 cană smântână

Pentru ciocolata fierbinte:
2 căni de lapte integral;
50g (aproximativ 1/2 cană) de lapte praf;
3g (aproximativ 1 linguriță) amidon de porumb;
150g (aproximativ 1 ceașcă de 60% ciocolată neagră, în discuri sau tocată).

Notă: Această ciocolată fierbinte este foarte densă. Dacă vă place putin mai subțire, utilizați 3 cești de lapte.

Mod de preparare
Pentru frișcă:
Se toarnă smântâna într-un bol mediu și se pune în congelator timp de 5 minute (Dacă nu aveți loc pentru castron, puneți doar crema.)

Se scoate apoi din congelator și se amestecă.

Pentru ciocolata fierbinte:
Puneți lapte la fiert într-o oală la foc mediu-mare. Coborâți căldura la mediu apoi și adăugați ciocolata, amestecând energic până când este complet topită. Adăugați laptele praf și amidonul de porumb, încă amestecând, până când totul este dizolvat și amestecul este omogen și gros.

Pentru a servi, împărțiți ciocolata fierbinte în patru căni sau pahare, apoi garnisiți-le pe fiecare cu o bucată mare de frișcă.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări