INVESTIGAȚIE cutremurătoare. DRAMA copiilor fugari. VIDEO

INVESTIGAȚIE cutremurătoare. DRAMA copiilor fugari. VIDEO

Jurnaliștii Elena Moldoveanu și Vitalie Gutu au realizat o investigație despre copiii abandonați în voia destinului, deși aparțin cuiva. Copii străzii. Acei copii care, deși au părinți, nu sunt îngrijiți și protejați, și ajung să fie parte a problemei - fuga de acasă - pe care autoritățile nu se prea înghesuie să o rezolve pentru că nu reprezintă o opţiune pentru ei.

copiii-nimanui

“Sunt copii care de 2-3 ani trăiesc ca niște hoinari, cei mai mulți în Hotelul Național, abandonat de ani buni, și care se află la numai câteva cartiere distanță de guvern și parlament. Autoritățile încă nu au o soluție, dar cred că un centru specializat ar rezolva problema. La rândul lor, experții în drepturile copilului afirmă că în nicio țară crearea unor centre, în care să fie plasati copiii găsiți pe străzi, nu a dat rezultate”, încearcă să sensibilizeze autorii investigației publicată pe www.investigații.md și www.moldova9.com.

Cert este că autoritățile ar trebui să conștientizeze că este nevoie de măsuri concrete ce se impun a fi luate urgent, nu de vorbe. E timpul să înceteze să aibă o atitudine pur birocratică şi să se treacă la fapte concrete. Pentru că mecanisme există!

Text: Alina MATEI

Recomandări