Ion Suruceanu, celebrat de revista “Fashion VIP”!

Ion Suruceanu, celebrat de revista “Fashion VIP”!

Unul dintre cei mai influenţi artişti din Moldova, pilonul muzicii ușoare, Ion Suruceanu, a cărui carieră se întinde pe o jumătate de secol, a fost aniversat recent de revista "Fashion VIP", condusă de Valentina Luchian.

Legendarul artist a avut parte și de o petrecere, în cadrul căreia a fost lansat un dublu CD, “The best of”, care includ o parte dintre șlagărele sale, o reeditare a 40 de melodii înregistrate pe parcursul anilor și îndrăgite de marele public, precum și o carte cu biografia sa, realizate în condiții grafice și tehnice foarte bune.

“Pentru mine Ion Suruceanu este un artist care m-a însoțit pe drumul adolescenței și tinereții și sunt foarte onorată să-i ofer meritul celui care chiar scrie o pagină importantă pentru muzica ușoară. Aceste două discuri pe care le-a lansat revista Fashion VIP conțin o parte dintre șlagărele maestrului, care au fost iubite de marele public și care încununează cumva activitatea sa artistică”, ne-a declarat Valentina Luchian.

Alături de prieteni, colegi de breaslă și admiratori, apreciatul cântăreț a oferit o nouă demonstrație a ceea ce înseamnă plăcerea de a cânta, de a comunica și a relaționa prin intermediul discursului și a muzicii, marcate de energie, măiestrie și glume.

Recent, Ion Suruceanu a marcat împlinirea a 70 de ani printr-un concert aniversar de excepţie, cu genericul “Ion Suruceanu și prietenii”, care a avut loc la Chișinău și va continua cu alte două concerte, la Bălți și Comrat. Ion Suruceanu spune că aceste spectacole încununează cumva activitatea sa artistică și că, în acest fel, vrea să mulțumească publicul meloman din Moldova care îl iubesc și îi apreciază creația.

“Sunt un norocos pentru că la 70 de ani continui să am parte de dragostea publicului spectator. Concertul pe care l-am organizat recent a fost ca o sărbătoare pentru toți și mă rog bunului Dumnezeu să-mi mai dea putere s mai fac și alte spectacole gratuite. Îmi doresc ca peste trei ani și jumătate, când voi împlini 55 de ani de creație, să mai organizez un spectacol gratuit pentru public.

Totodată, regret că a trecut ziua mea de naștere, când am făcut o dată rotundă, și nu am primit nicio felicitare de la niciun demnitar de stat: nici de la președintele țării și nici din partea Guvernului, deși am așteptat. Nu neapărat ca să îmi ofere ceva, pentru că eu am toate regalele astea, dar pur și simplu atenția contează. Mă bucur că fetele de la echipa revistei "Fashion VIP" au editat aceste 2 CD-uri, le mulțumesc pentru munca depusă, a fost o bucurie și o surpriză pentru mine”, ne-a declarat Ion Suruceanu.

Seara a avut o încărcătură specială, cu momente de mare frumusețe și rafinament, în care cei prezenți au ţinut să-l felicite pe maestru, să-i ureze gânduri bune și să-i ofere respectul, aprecierea și meritul pentru tot ceea ce a făcut pe scenă acest minunat artist care scrie o pagină importantă pentru muzica ușoară.

“Ion Suruceanu îmi cântă cantecele, unul dintre ele este șlagărul “Tu și eu”, piesa “Maria”. Îl respect pentru puterea lui de a fi un bărbat și un artist frumos, talentat, integru. Este, vorba lui Grigore Vieru, un fir de iarbă simplu și valoros”, susține Maria Stoianov.

În cei 51 de ani de carieră artistică neîntreruptă, maestrul Ion Suruceanu a cucerit publicul prin vocea sa inconfundabilă, lansând piese emoționante, profunde, pe gustul mai multor generații. Unul dintre compozitorii cu care a colaborat și a lansat șlagăre minunate a fost Ian Raiburg.

“Ion Suruceanu nu a pierdut deloc din tinerețea și farmecul lui și dacă până astăzi a rămas iubit de public asta înseamnă mult. Mă bucur că am colaborat destul de mult, el a interpretat așa cum simt eu, iar pe această cale îi mulțumesc pentru că a avut încredere în piese, că mi le-a interpretat cu foarte mult drag și pentru că am avut o colaborare foarte, foarte frumoasă”, ne-a declarat Ian Raiburg.

Așadar, cel mai recent număr al revistei "Fashion VIP", îl celebrează pe maestrul Ion Suruceanu și ne îndeamnă să ne redescoperim valorile, să fim un pic mai uniți și să-i respectăm, să-i apreciem și să le dăm meritul pentru tot ceea ce au făcut pe scenă acest minunat artist!

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți AICI!

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări