iPhone X s-a lansat. Tot ce trebuie să ştii despre telefonul Apple care îţi recunoaşte faţa şi emoţiile

iPhone X s-a lansat. Tot ce trebuie să ştii despre telefonul Apple care îţi recunoaşte faţa şi emoţiile

Apple a lansat, marţi seară, cele mai noi modele de smartphone-uri ale brandului. Cel mai așteptat dintre ele este iPhone X Editon. Cu acest model, Apple marchează 10 ani de la lansarea primului său telefon, aceasta fiind, de fapt, și simbolistica lui X din numele modelului-vedetă.

iPhone X s-a lansat în cadrul unui eveniment urmărit la nivel mondial de milioane de fani ai brandului sau pasionați de gadgeturi.

Fanii Apple sunt cam dezamăgiți

Vedeta Apple a fost, fără îndoială mult așteptatul iPhone X, un model 100% din sticlă, fără buton de Home și un fără imagini pe display. Device-ul are funcția Face ID, care permite deblocarea ecranului prin recunoașterea facială. Chiar și în întuneric.

Care sunt șansele ca cineva să poată păcăli funcția FaceID? ”Una la un milion!”, ne asigură Tim Cook, CEO Apple.

Pentru funcția Home, utilizatorii trebuie să facă swipe în sus, iar pentru pornirea ecranului există funcția tap to wake.

Deși acestea au fost prezentate ca inovații de ultimă oră ale brandului, fanii Apple, dar și alți împătimiți ai tehnologiei de ultimă generație nu au putut să nu remarce faptul că gestul de Unlock (acel swipe) a fost ”inventat” dee Blackberry acum câțiva ani.

Însă iPhone X are display „Super Retina” (2.436 x 1.125 pixeli, 458 ppi, suport HDR) și o funcție care îi va încânta pe utilizatori: emoticoane speciale care vor copia mișcările feței celui care folosește funcția de recunoaștere facială și va transpune cu fidelitate emoțiile exprimate de acesta.

iPhone X vine cu două configurații, 64 GB și 256 GB.

Prețul iPhone X începe de la 1.000 de dolari pentru 64GB spațiu de stocare și ajunge la 1.150 de dolari pentru 256GB spațiu de stocare. Însă, pețurile vor fi FĂRĂ TAXE. Telefonul va putea fi comandat începând cu luna noiembrie.

 

iPhone 8

La conferința Apple de marți seară au fost lansate și iPhone 8 și iPhone 8 Plus, modelele mai ieftine. Ambele terminale sunt realizate din sticlă și au un design care seamănă izbitor cu modelul precedent. În schimb, au Retina Dispplay și un procesor hexa-core A11 Bionic, cel mai puternic la ora actuală.

Camera iPhone 8 este de 12 megapixeli, iar modelul iPhone 8 Plus este dotat cu o cameră duală tot de 12 megapixeli.

O altă funcție care îl face atractiv pe noul iPhone 8 este Portrait Lightning, care le permite utilizatorilor să se joace, în timp real, cu lumina de pe fața subiectului fotografiat.

Un alt atu al noului dispozitiv este că acesta va putea fi încărcat wireless. Prețul noului iPhone 8 pornește de la 699 de dolari.

Conferința de lansare, care a avut loc la Teatrul Steve Jobs din Apple Park, Cupertino, a început cu un moment emoţionant în onoarea lui Steve Jobs, iar Tim Cook, CEO Apple, a urcat pe scenă. Acesta a anunțat, cu mare mândrie, inaugurarea Apple Park, noul sediu care alimentat în proporție de 100% cu energie regenerabilă.

A treia generație de ceasuri inteligente Apple

Primul produs prezentat a fost Apple Watch, ceasul inteligent care este cel mai vândut la nivel mondial, la produse premium, depășind așadar celebrul Rolex. Cu un design complet nou și tehnologie concentrată asupra funcțiilor fitness și cardiace, ceasul a fost dezvoltat împreună cu specialiști FBI și ai Universității de Medicină.

Cu 50% mai puternic la semna WiFi, Cu aplicația Workout redesenată, procesor dual-core mai rapid, altimetru, ceasul poate detecta acum aritmia (bătăile neregulate ale inimii). Noul sistem de operare watchOS 4 va fi disponibil pe 19 septembrie

Mai mult decât atât, Apple Watch 3 vine cu o funcție care îi va bucura și mai mult pe utilizatori. Ceasul oferă posibilitatea de stoca și asculta nu mai puțin de 3 milioane de melodii.

Ca design, noul Watch este similar modelului anterior, însă dispune de un modem LTE – foloseşte acelaşi număr ca şi telefonul, cu SIM electronic.

Ceasul va fi disponibil în 26 de țări, unde va putea fi achiziționat începând cu 22 septembrie. Prețurile pentru noul Apple Watch Series 3 încep de la 329 de dolari pentru versiunea LTE și de la 399 de dolari pentru versiunea cu SIM electronic. Față de modelul anterior, modelul lansat în această seară este cu 70% mai rapid.

Ceasul este disponibil în trei variante de culori și mai multe variante de curele textile, din piele și, pentru gama premiul, curele ale căror design este conceput de celebrul brand Hermes.

APPLE TV 4K

Următorul produs de top pe care Apple l-a lansat în acest moment aniversar este Apple TV 4K. Așa cum o arată și numele, acesta suportă tehnologie 4K, ceea ce presupune că va avea puterea de a reda cu maximă fidelitate semnal de la cele mai populare servicii de streaming.

Prețul de vânzare pentru Apple TV 4K este de 179 dolari, acesta fiind disponibil pentru comandă începând cu 15 septembrie.

Sursa

Recomandări