Îți cade părul? Folosește aceste tratamente naturiste!

Îți cade părul? Folosește aceste tratamente naturiste!

Îți cade părul? Nu dispera!Căderea părului este o problemă care afectează foarte multe femei dar, din fericire, adeseori este lipsită de gravitate și nu necesită tratament. Cauzele pot fi schimbarea anotimpului, stresul, sarcina, alimentația săracă în vitamine, tulburările hormonale. Cu ajutorul tratamentelor naturiste poți reda podoabei tale capilare volumul și strălucirea de altădată.

Remedii din plante

Din rădăcină de urzică prepară un decoct: peste 4-5 linguri de plantă adaugă 2 litri de apă rece, lasă să stea 10 ore, apoi pune pe foc să dea un clocot, acoperă pentru 10 minute și strecoară. Folosește licoarea la spălat și clătit părul.
Coajă de stejar. Fierbe o mână de plantă în 2 litri de apă, timp de 1-2 ore, apoi strecoară. Spală și clătește părul cu acest decoct.
Pune două mâini de podbal în 2 litri de apă clocotită. Acoperă infuzia pentru 1-2 ore, apoi filtrează. Spală-ți și clătește-ți părul cu această infuzie.

Gălbenuș de ou

Amestecă un gălbenuș de ou cu o linguriță ulei de ricin, o lingură de rom și câteva picături de suc de lămâie. Aplică amestecul pe pielea capului și masează ușor. Lasă să acționeze 10 minute, apoi spală și clătește bine atât părul, cât și pielea capului.

Ulei de ricin

Masează-ți bine pielea capului, de 1-2 ori pe săptămână, cu 2 linguri de ulei de ricin. Lasă să acționeze peste noapte (înfășoară-ți capul cu un prosop sau un batic), iar dimineața spală-te pe cap.

Sfat! Dacă părul îți cade de mai mult de două luni și sunt prezente și mâncărimile sau mătreață, adresează-te dermatologului.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări