Iubeşte-te aşa cum eşti

Iubeşte-te aşa cum eşti

Când eşti stăpână pe tine, apariţia ta va capta atenţia, chiar dacă nu ai măsuri de topmodel.

Se spune că, dacă nu te iubeşti pe tine însuţi, nu te va iubi nimeni şi nici tu nu vei putea oferi, la rândul tău, dragoste altora. Precum toate clişeele, şi acesta s-a dovedit a fi adevărat.

În ciuda şabloanelor promovate în mass-media, nu există un tipar de frumuseţe fără cusur căruia să-i corespundem toţi. Nici n-am avea cum: ar însemna să fim o planetă întreagă de frumoşi şi frumoase perfect încadrate într-o convenţie. Nu ne rămâne decât să reuşim să vedem în noi înşine ceea ce văd oamenii care ne iubesc cel mai mult pe lume.

Ai încredere în tine

Când eşti stăpână pe tine, apariţia ta va capta atenţia, chiar dacă nu ai măsuri de topmodel. Oamenii vor dori să te cunoască, pentru că te percep ca pe o femeie care se simte confortabil în pielea ei şi te consideră o companie plăcută. Chiar dacă te vei simţi puţin stingheră iniţial, exersând această atitudine, ea va ajunge să facă parte din tine şi vei deveni mai optimistă.

Învaţă să te placi

Cu cât vei preţui mai mult propria ta persoană, cu atât te vei simţi mai bine cu tine însăţi. Sigur ai întâlnit persoane care, deşi nu corespundeau definiţiei convenţională a frumuseţii, aveau ceva irezistibil. Dovadă că nu trebuie să faci eforturi ca să atingi un aşa-zis ideal fizic, ci să te bucuri de unicitatea ta. Când te cunoşti în profunzime şi te accepţi întocmai aşa cum eşti, radiezi în jur acea frumuseţe care îi face pe oameni să se oprească o clipă şi să te privească.

Fii cel mai bun suporter al tău

Există un exerciţiu care funcţionează fără excepţie: dacă nu mai găseşti în tine destulă forţă pentru a te îmbărbăta, imaginează-ţi că doreşti să-ţi consolezi cea mai bună prietenă sau că încerci să-i ridici moralul unui sportiv înainte de o competiţie importantă. Cum faci asta? Desigur, nu spunându-i că nu-i bun de nimic, ci ajutându-l să-şi descopere acele calităţi care îl fac special.

Urmează-ţi visul pas cu pas

Nu lăsa pe poimâine ce poţi face chiar acum şi nu te gândi că într-o bună zi vei deveni aşa cum îţi doreşti! Vrei să-ţi îmbogăţeşti cultura? Citeşte, urmăreşte documentare, vizitează muzee, caută compania oamenilor potriviţi. Vrei să fii mai slabă sau să te îmbraci diferit? Fă sport, urmează o dietă, cumpără-ţi câteva haine noi! Dacă ţi-ai fixat în minte o imagine despre tine, cea de peste zece ani, începe investiţia chiar azi.

Sport pentru autostimă

Să faci mişcare nu înseamnă neapărat să ajungi mult prea slabă sau să te transformi într-o Jane Fonda autohtonă, obsedată de fitness. Ai însă de câştigat o atitudine tonică, o postură frumoasă şi şansa de a te simţi mai bine în pielea ta.

Recomandări