Jurnalistele TV Moldova1, cu daruri la familia cu 17 copii

Jurnalistele TV Moldova1, cu daruri la familia cu 17 copii

Dar din dar se face rai, spune o vorbă din popor. Dar mai presus de orice, darurile întrețin speranța. De speranță și ajutor au avut nevoie și cei 17 copii ai familiei Tertiuc din orașul Nisporeni, care luptă în fiecare zi cu lipsurile.

În urma unei acțiuni demarate de TV Moldova 1 în sprijinul acestei familii numeroase, Târgul de caritate “Un zâmbet în plus pentru familia cu 17 copii”, organizatorii au reușit să adune fonduri și să le ofere copiilor darurile la care aceştia doar visau.

Încărcate cu daruri, producătoarele şi prezentatoarele TV - Ana Gluşco, Corina Cojocaru, Felicia Dunaf, Lucia Tăut, Luminiţa Staver şi Mihaela Cîrnov – au vizitat această familie, iar surprizele au fost cu adevărat spectaculoase.

jurnalistele TV Moldova1

Trei dintre copii şi-au văzut cel mai mare vis împlinit, au primit câte un telefon mobil, iar ceilalți s-au bucurat de o bicicletă, o trotinetă, o pereche de role, o minge oficială a Campionatului European de Fotbal 2016, păpuși, precum și de multe rechizite şcolare.

Două dintre fete, Iulia și Tatiana, au fost cu adevărat încântate de rochiile de bal frumoase pe care le-au primit în dar, precum și prezenţa unei stiliste de la TV, care le-a coafat şi machiat pentru balul de absolvire din acea seară.

“Toate visurile acestor copii au fost îndeplinite datorită campaniei pe care TV Moldova 1 a desfășurat-o în sprijinul acestor copii, un proiect menit să aducă zâmbete pe chipul lor! Toate donaţiile colectate în cadrul campaniei: produse alimentare şi de uz casnic, vestimentație, dar şi resurse financiare, au ajuns la familia Tertiuc, care creşte 17 copii, 11 ai lor și 6 adoptați de la sora care a decedat. În scurt timp vom reveni cu mai multe detalii într-o ediţie specială la TV Moldova 1. Ne bucurăm că am reușit să aducem bucurie în sufletul lor și mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această acțiune”, ne-a declarat Mihaela Cîrnov, organizatoarea Târgului de caritate.

Bucuria a fost cu mult mai mare pentru părinţii acestor copii, care au primit cu multă emoție gestul făcut de TV Moldova1.

“Avem 17 copii cărora încercăm să le oferim condiţii atât cât ne putem permite. Este greu, dar avem şi momente de bucurie. Apreciem gestul dvs și vă mulțumim pentru sprijinul acordat. Ne-ați făcut o bucurie imposibil de redat în cuvinte”, ne-a declarat Lidia Tertiuc, mamă a 11 copii și mătușă pentru cei 6 copii adoptați după ce sora sa geamănă a decedat în 2014.

Precizăm că Târgul de Caritate a fost organizat în parteneriat cu Uninunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din R. Moldova şi Centrul Comercial “Baby Hall”.

Text: Alina MATEI
Foto: Facebook

Recomandări