Karmella. Primul an de celebritate!

Karmella. Primul an de celebritate!

Este un nume relativ nou în industria muzicală din Moldova, dar calitățile sale vocale și puterea vocii nu pot să treacă neobservate. Brunetă, cu ochi albaștri, mereu elegantă, Karmella are un farmec aparte, o inteligență scenică și o dinamică specială. Nu poate trece neobservată. Când intră ea, umple scena.

La un an de la debutul în muzică, Karmella susţine că a avut parte de momente extrem de frumoase, importante, deși pe alocuri grele. Vorbim cu ea despre pasiunea pentru muzică și actorie, și despre ce o mână în lupta pentru consolidarea celebrității.

Dragă Karmella, cum a fost acest an? Ce ai reușit să înțelegi din ceea ce se întâmplă în show-bizz-ul de la noi?

A fost un an frumos, în care am avut bucuria de a cunoaște oameni deosebiți, de a împărţi scena cu artiști de valoare de la noi, oameni pe care am visat să-i cunosc, la un moment dat. Am avut câteva concerte în care am evoluat și am avut plăcerea să constat că avem un public cald și foarte primitor, ceea ce m-a motivat să merg mai departe. Toate aceste momente au fost speciale şi importante pentru mine.

Ce am înțeles eu din acest prim an de scenă? Că trebuie să pleci la drum în acest domeniu alături de profesioniști care să-ți facă piese de calitate, cei care știu cel mai bine ce ți se potrivește. Totodată, nu poți pleca la drum fără un PR și fără un stilist bun, pentru că și imaginea contează.

Ce ţi-ai propus pentru anul curent?

Pentru 2018 am mai multe proiecte, vreau să filmez un videoclip la piesa “De vei fi alături”, vreau să particip în mai multe concerte și mi-am făcut deja o listă cu câțiva compozitori și textieri cu care îmi doresc să stabilesc o colaborare. Îmi doresc piese de calitate, astfel când voi ieși în scenă să nu-mi fie rușine. Întenționez să lucrez și asupra imaginii mele, să colaborez cu designeri care mă vor ajuta să-mi creez un stil în acest sens.

Cum ţi-ai descoperit sau, mai bine zis, cine ţi-a descoperit pasiunea pentru muzică?

Totul a început în copilărie, întotdeauna am fost atrasă de artă, însă niciodată nu mi-am imaginat că voi cânta. Eu am absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și am încercat să-mi construiesc o carieră în teatru, dar la un moment dat am fost nevoită să-mi abandonez visul și să plec în Rusia. Acum 13 ani s-a întâmplat un moment de cotitură în viața mea când am pierdut-o pe mama. Atunci am lăsat totul în urmă și am plecat la Moscova, unde am activat într-un teatru de parodie și mai aveam o colaborare cu un prestigios restaurant, acolo unde îmi câștigam, de fapt banii, moderând serate muzicale și cântând. Rușii au rămas uimiți de timbrul vocii mele, deși eu de fiecare dată mă rușinam să cânt. Directorul de la restaurantul în care am activat m-a sfătuit să-mi fac un repertoriu pentru că mă vedea la un alt nivel, o interpretă serioasă. Îmi amintesc că am avut un moment de inspirație, divin aș zice, când am simțit că vreau să cânt, mi-am dorit foarte tare acest lucru, adică să fac din asta un mod de viață, dar la un alt nivel, profesionist. Iar în momentul în care am înțeles acest lucru, m-am pus pe treabă, am trecut niște testări la Școala de Muzică "Виртуозы" din Moscova și în momentul în care profesorii de acolo mi-au spus că merit să fiu în scenă, am luat lecții de canto și am hotărât să revin acasă să-mi fac un repretoriu și un nume. Am avut norocul extraordinar să-l cunosc pe dl. Oleg Baraliuc și, doar după ce s-a convis de muzicalitatea și de sufletul meu artistic, a dat acceptul de a-mi creea piese. Așa am început eu să cânt.

Cum a fost revenirea în Moldova?

Mi-a fost greu la început pentru că nimeni nu mă cunoștea. Nu pot încă să-mi manifest toată puterea pe care o am și tot ce știu eu. Pentru că sunt încă un novice în acest domeniu, multă lume îmi dă tot felul de sfaturi și m-am cam zăpăcit pe alocuri. Dar iau toate lucrurile treptat, le fac din suflet și fără presiuni.

Cine te susține, cine îți este alături?

Cel care mă susține în tot ce fac, care mă inspiră și mă motivează cel mai mult este soțul meu. Noi venim cu ritmul acela nebun de la Moscova, ne dorim să facem totul rapid și bine, însă aici lucrurile stau un pic altfel. Am vrut mai repede să mă văd pe scenă, cu clip filmat, cu piese multe și cu apariții la posturile de radio și televiziune, dar dl. Baraliuc m-a mai temperat, fiind de părere că voi putea urca în scenă abia după ce voi avea un album. Dar eu am insistat și am hotărât să mă manifest de una singură, așa cum pot. Nu vreau ca deciziile mele să depindă de nimeni.

Vorbește-mi despre piesele tale

Piesa mea de debut, „De vei fi alături”, mă reprezintă foarte bine. Am plâns când am auzit-o prima oară. Îmi place foarte mult, e profundă și mă bucur că autorul a simțit legătura frumoasă dintre mine și soțul meu și a creat așa o piesă minunată. Textul îi aparține Radmilei Popovici-Paraschiv, căreia îi mulțumesc din nou.
Piesa e despre relația dintre mine și soțul meu. Care deocamdată se consumă la distanță. Și soțul a fost încântat de ceea ce a putut să redea autorul. Și piesa „Cine ești tu dragoste” mă reprezintă. Vreau și alte piese cu mesaj profund, piese realizate profesionist. Am planuri să realizez un mic concert al meu, de fapt, mai mult soțul își dorește acest lucru, vrea să mă vadă fericită. Îmi spune că trebuie să-mi valorific talentul.

Mi-am stabilit un planning ca să-mi consolidez cariera, pentru că e foarte ușor să devii celebru peste noapte, foarte-foarte ușor, dar e mult mai greu să fii celebru mai multe nopți la rând. Voi încerca să evit moda asta de a face piese ieftine, care nu transmit nicio emoție. Prefer să fac piese mai puține, dar de calitate, pentru că vreau să rămân în atenția publicului cu lucruri de valoare.

Pentru că ne-ai spus că piesa de debut este despre povestea voastră de dragoste, spune-ne cum v-ați cunoscut?

Cred că Dumnezeu mi l-a scos în cale. Soțul meu este totul pentru mine, el îmi oferă acea căldură pe care eu am pierdut-o de la mama și de la bunica mea. El umple acest gol din sufletul meu. Îl iubesc foarte mult. Prima dată soțul m-a remarcat într-o poză, eram alături de un domn cu care prezentasem un eveniment. De fapt, soțul meu era prieten cu acest domn. Așa ne-am cunoscut și sunt foarte fericită alături de el. Mereu îmi spune că este mândru de mine și asta mă motivează să merg înainte. De la el am învățat să nu las mâinile în jos.

Mi-a fost foarte greu în prima jumătate de an să stăm separați, el deja se amuză pe faptul că avionul i-a deveni ca un taxi, uneori vine și de două ori pe lună. Îi place țara noastră, oamenii, deși nu îi înțelege pe deplin, îi place aerul de aici.

Cum ești tu, în general? Ce ar trebui să știe lumea despre tine?

Sunt născută în Chișinău, crescută și formată de mama și bunici, cred eu că am primit o educație bună. Anume mama și bunica mi-au format o personalitate sănătoasă. De la ele am învățat că trebuie să fac totul cu maximă responsabilitate, întotdeauna să-mi păstrez demnitatea și credința și că în viață trebuie să înveți să te bucuri de tot ceea ce ai. Sunt o persoană constituită din constraste: o parte din ființa mea e străbătută de muzică și cealaltă parte - de actorie. Pe viitor mă văd în scenă și în spectacole de teatru, în roluri dramatice și în comedii. Visez să fac un teatru pentru copii sau un Music Hall. Și cred că voi realiza și aceste idei pentru că, de obicei, tot ce îmi propun duc la bun sfârșit.

În rest, îmi place foarte mult să meditez, să gătesc, să înnot. Pun mare preț pe omenie și simplitate.

De obicei îți asumi riscuri?

Da, de fiecare dată și sunt conștientă de riscurile pe care mi le asum. Dacă ceva nu-mi ieșe, încerc să am o altă abordare, să deschid o altă ușă, cum s-ar zice. De obicei, rezultatele frumoase și de calitate mi-au reușit în timp. Niciodată nu am primit totul pe tavă și asta m-a întărit. Sunt mulțumită de ceea ce fac!

Interviu realizat de Alina MATEI
Foto: arhivă personală

Recomandări