La Londra au fost expuse costumele din filmul "Anna Karenina"

La Londra au fost expuse costumele din filmul "Anna Karenina"

Rochii şi costume celebre ale actorilor din filmul “Anna Karenina” au fost expuse la Ham House din Londa, spre deliciul iubitorilor de film.

annakarenina-9

Expoziţia îi va conduce pe cei care îi vor călca pragul într-o adevărată aventură istorică în lumea costumelor de epocă. Rochiile somptuoase, care amintesc de aristocraţia rusă din timpul lui Lev Tolstoi, au fost create de Jacqueline Durran, nominalizată la Premiile Oscar. Diamantele Chanel şi croiala inspirată de casa de modă spaniolă Balenciaga au făcut ca aceste costume să coste două milioane de dolari.

keira-knightley-V&A Hollywood Costume Exhibition9

“Aceste costume nu sunt destinate pentru a fi văzute pe manechin, de exemplu. Părerea mea e că trebuia păstrată magia şi văzute doar de la ecran. Dar, în acelaşi timp, sunt emoţionată că publicul este atât de interesat de creaţia mea”, a declarat Jacqueline Duran, care a fost nominalizată şi pentru Trofeul “Designul Anului 2013” la Londra.

Vizitatorii vor avea la dispoziţie trei luni, până pe 4 aprilie, pentru a admira în cele mai mici detalii, vestimentaţia din filmul “Anna Karenina”. Se anunţă deja că printre cele care prezintă un mare interes se numără ţinutele pe care le-a purtat Keira Knightley în film.

annakarenina-2

annakarenina-6

annakarenina-8

annakarenina-10

annakarenina-11

Text: Alina Matei
Foto:  nationaltrust.org.uk

Recomandări