Macron VS Zelenski: ce au în comun cei 2 președinți

Macron VS Zelenski: ce au în comun cei 2 președinți

După ce a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Ucraina, actorul de comedie Vladimir Zelenski a fost numit, în glumă, "noul Macron"!

Totuși, Emmanuel Macron, președintele Franței și Vladimir Zelenski, proaspătul președinte al Ucrainei, au mult mai multe în comun decât funcția. 

1. Vârsta

Ambii sunt tineri, aproape de aceeași vârstă, diferența dintre ei fiind de doar o lună. Atât Emmanuel Macron, cât și Vladimir Zelenski, au 41 de ani, iar în istoria țărilor lor sunt considerați cei mai tineri președinți.

2. Și-au cunoscut soțiile la școală

Macron și Zelensky și-au cunoscut viitoarele soții la școală. Diferența este că președintele francez și-a condus la altar fosta profesoară, iar Zelenski – pe fata din clasa paralelă.

3. Practică sportul

Ambii președinți au un stil de viață activ și practică sportul. Macron este pasionat de box și tenis, iar Zelensky frecventează cu regulatate sala.

3. Au animale de companie

Macron și Zelenski au o slăbiciune pentru câini. Macron are un labrador negru pe nume Nemo, iar Zelenski are un Schnauzer pitic și un câine ciobănesc elvețian, Nora.

4. Victorie imprevizibilă

În ambele țări, rezultatele alegerilor au fost destul de surprinzătoare. Adversarii politici și-au subestimat concurenții, în cazul dat pe tinereii Macron și Zelenski.

5. Locul nașterii

Atât Macron, cât și Zelenski s-au născut în orășele mici, de provincie. Președintele francez - în Amiens, iar președintele ucrainean - în Krivoi Rog.

Recomandări