Mai multe ediţii ale Târgului producătorilor locali, ”Cămara Fest”, vor avea loc, în această vară, la Chișinău

Mai multe ediţii ale Târgului producătorilor locali, ”Cămara Fest”, vor avea loc, în această vară, la Chișinău

Bunătăţi din cămara producătorilor locali vor fi expuse și comercializate la Târgul ”Cămara Fest” ce se va desfășura în această vară în capitală. 

Târgul produselor locale ”Cămara Fest” va avea loc în weekend, în lunile iunie și iulie, o data la două săptămâni, iar în luna august - în fiecare zi de sâmbătă, între orele 09.00 și 18.00, în Parcul ”Alunelul” al sectorului Buiucani. Primele ediții ale Târgului se vor desfășura pe 5 și 6 iunie, precum și pe 19 și 20 iunie curent.

Evenimentul este organizat de Diana Crudu, în colaborare cu Pretura sectorului Buiucani și Federația Națională a Fermierilor, cu scopul de a susține și promova produsele locale. 

În cadrul „Cămara Fest” vor fi prezenți circa 70 de producători autohtoni, care vor comercializa produse locale precum fructe proaspete, de sezon, dar și uscate, produse apicole, ceaiuri autohtone din plante naturale, migdale, nuci și alune, cașcavaluri, preparate din carne și din lapte, vinuri. 

De asemenea, vizitatorii Târgului vor găsi și mici producători de oțet din coacăze sau unt de arahide, iar iubitorii de flori și grădinarit vor avea la dispoziție o gamă variată de specii de flori cu care să-și decoreze spațiile. 

Pentru cei care apreciază meșteșugurile, la Târgul ”Cămara Fest” vor fi prezenți și meșteșugari în olărit, pregătiţi cu unelte și articole din cermică.

Producătorii locali, care de obicei nu au loc de intermediari în pieţe, spun că astfel de târguri îi ajută să intre în contact direct cu clienții și să comunice cu ei. E un mod de a-i aduce aproape de clienţi și de a le oferi acestora posibilitatea de a le degusta și a cumpăra la prețuri corecte. 

Diana Crudu, organizatoarea evenimentului, precizează că Târgul ”Cămara Fest” este o acțiune de solidaritate menită de a încuraja oamenii să consume local și a oferi producătorilor o piață de desfacere și posibilitatea de a-și vinde produsele direct către consumator. 

„În contextul crizei pe care o resimt producătorii autohtoni în urma secetei din anul 2020, dar și a pandemiei provocate de Covid-19, sperăm că prin desfășurarea acestor târguri, vom contribui la susținerea micilor afaceri”, a precizat Diana Crudu, organizatoarea Târgurlui ”Cămara Fest”.

Evenimentele se vor desfășura cu respectarea măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19.

Recomandări