Masca cu roșii stimulează producția de colagen

Masca cu roșii stimulează producția de colagen

Roșiile au numeroase beneficii pentru piele datorită unor nutrienți puternici ca licopenul, proteinele, vitamina A și vitamina C. Licopenul, un antioxidant care dă culoare roșiei, luptă împotriva radicalilor liberi din organism, ceea ce-l face o armă imbatabila în tratarea problemelor pielii.

Și ceilalți nutrienți care se regăsesc în roșii contribuie la rezolvarea afecțiunilor pielii: vitamina C și vitamina A conferă strălucire pielii terne și îi redă sănătatea, având și proprietăți astringent, ceea ce înseamnă că îndepartează excesul de sebum.

Efectele-minune ale roşiilor

1. Roşiile curăţă eficient porii, îndepărtând murdăria şi celulele moarte de la suprafaţa pielii. Sucul de roşii acţionează ca un astringent natural, micşorând porii măriţi.

2. Roşiile contribuie la dispariţia punctelor negre, hidratează în profunzime şi, în cazul tenului gras, reduc aspectul uleios al pielii. Roşiile echilibrează PH-ul pielii şi tratează iritaţiile şi roşeaţa.

3. Roşiile ajută la vindecarea acneei. Rezultatele nu apar pe moment, dar aplicarea regulată a unei măşti cu roşii are unefect pozitiv. De asemenea, pielea va fi mai suplă şi mai elastică deoarece roşiile stimulează producţia de colagen.

Ai nevoie de:

2 roșii
2 linguri de zahăr
1 de suc de lămâie

Mod de preparare și aplicare:

Pune toate ingredientele în blender și mixează până obții o pastă.

Aplică masca pe față, iar după 20 de minute clătește cu apă călduță. Acizii din sucul de roșii și cei de lâmâie vor acționa asupra tenului tău, îndepărtând excesul de sebum.

Nu ezita să-ți prepari o astfel de mască măcar de două ori pe săptămână!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări