Mască naturală cu căpșune pentru păr gras

Mască naturală cu căpșune pentru păr gras

Pe lângă faptul că sunt delicioase și aromate, căpșunile sunt un ingredient valoros în măștile homemade. Dacă ai un păr tern, lipsit de vlagă şi uscat este cazul să aplici o mască pe bază de căpșuni, pentru a hrăni firul de păr, a-i reda sănătatea, strălucirea, aspectul mătăsos, dar și pentru a-l feri de căderea sau albirea prematură.

Căpșunile, excelente pentru întărirea părului

Având în vedere cantitatea de acizi grași Omega 3, magneziu și cupru pe care le conțin căpșunile, o mască pe bază de căpșuni îi redă strălucire părului, iar scalpul rămâne protejat. Fiind bogate în antioxidanți, căpșunile ajută și la regenerarea firului de păr.

Ai nevoie de 200 de grame de căpșuni, pe care le mixezi și le amesteci cu un gălbenuș și cu o lingură de ulei de măsline extravirgin.

Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește bine și spală-te pe cap cu șampon.

Reglează excesul de sebum și restabilește PH-ul scalpului

Căpșunile sunt bogate și în vitamina C, un antioxidant natural perfect pentru reglarea excesului de sebum, restabilind și pH-ul scalpului.

Pentru o mască ai nevoie de 10 căpșuni proaspete, 1 lingura de ulei de nucă de cocos și 1 lingură de miere.

Se combină toate ingredientele într-un castron, până se obține o pastă. Aplică amestecul uniform pe părul umed și ține masca pe cap timp de 10-20 de minute. Clătește bine cu apă călduță și spală cu șampon.

Vei avea nevoie de un ingredient natural de hidratare alături de căpșune, pentru a evita uscarea părului, deoarece aceste fructe sunt în general folosite pentru părul foarte uleios.

Specialiștii recomandă folosirea măștilor de păr o dată pe săptămână. 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări