Meditaţia ajută la slăbit! Controlezi emoţiile negative şi implicit greutatea

Meditaţia ajută la slăbit! Controlezi emoţiile negative şi implicit greutatea

O minte sănătoasă se simte cel mai bine într-un corp sănătos, nu există frumuseţe fără o formă fizică de invidiat aşa cum nu poţi avea o stare de spirit bună dacă fizicul tău nu e sănătos.

Pentru o siluetă perfectă este nevoie să adoptăm un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie echilibrată, odihnă şi activitate fizică regulată. Pe lângă toate acestea, starea psihologică bună este motorul care te duce pe drumul spre un trup de invidiat.

Potrivit cercetătorilor americani, meditaţia ajută enorm atunci când vorbim despre pierderea în greutate. Oamenii de ştiinţă de la Vanderbilt University School of Medicine au descoperit că, prin practicarea meditaţiei, zona cerebrală legată de impulsivitate este mai puţin stimulată şi că pofta de a ronţăi ceva, provocată de tulburări emoţionale, este mai scăzută. Astfel, meditaţia alături de tehnici precum yoga, tai-chi, qi-gong, luptă împotriva obezităţii şi excesului de greutate. Meditaţia practicată zilnic permite controlarea emoţiilor, aducând cu sine o stare psihologică bună care favorizează pierderea în greutate.

Cercetătorii au observat că aşa-numita meditaţie a "conştiinţei depline", o tehnică budistă ce constă în concentrarea atenţiei pe momentul prezent, s-a dovedit deosebit de promiţătoare.

“Dacă toată lumea ar practica meditaţia, farmaciile s-ar putea desfiinţa”, spunea unul dintre fondatorii conceptului de yoga şi se pare că are mare dreptate.

Ca un bonus, meditaţia pare să calmeze simptomele anxietăţii şi depresiei la fel de bine ca antidepresivele.

Sursa

Recomandări