Meryl Streep, donaţie pentru cultură

Meryl Streep, donaţie pentru cultură

Meryl Streep a donat celebrului Public Theater din New York suma de 1 milion de dolari, în semn de omagiu adus fondatorului instituţiei, Joe Papp, şi producătoarei şi regizoarei Nora Ephron, informează contactmusic.com.

Legendara actriţă americană şi-a făcut debutul pe Broadway în piesa "Trelawny of the Wells", montată pe scena acestui teatru în 1975, şi a fost sprijinită de impresarul Joe Papp, care a înfiinţat Public Theater în anul 1954.

Joi, un purtător de cuvânt al instituţiei a anunţat că Meryl Strep a donat teatrului newyorkez suma de 1 milion de dolari, în memoria lui Papp şi a colaboratoarei acestuia Nora Ephron, care a murit în luna iunie.

Meryl Streep a câştigat în acest an premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din "Kramer contra Kramer" şi "Alegerea Sophiei". Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum "Vânătorul de cerbi", "Podurile din Madison County" şi "Julie şi Julia", Meryl Steep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Sursa: mediafax.ro

Recomandări