Mesajul emoționant al unei tinere moldovence din SUA, pentru copiii defavorizaţi social din Strășeni

Mesajul emoționant al unei tinere moldovence din SUA, pentru copiii defavorizaţi social din Strășeni

Marina Ursachi este o moldoveancă stabilită de 8 ani la New York, SUA. Recent, ea s-a implicat în proiectul ONG-ului “Backpacks For Hope”, fondat de Argentina Parasca, care constă în donarea de ghiozdane echipate cu tot necesarul pentru copiii din localitățile rurale din R. Moldova. De această dată, ghiozdanele au ajuns la Centrul de Protecție Socială “Prometeu” din Strășeni, ocazie cu care organizatorii au transmis și un mesaj pentru elevi.

“Dragi copii și familii!

Știți care e surpriza? Astăzi, fiecare din voi primește un ghiozdan adus cu drag din SUA, oferite de oameni de bunăvoință din New York, iar Centrul “Prometeu” primește un laptop și o tabletă, astfel încât să puteți fi conectați cu lumea din țară și din afară mult mai ușor.

Pentu început vă spun cine sunt eu și cum am ajuns să fac o contribuție pentru voi și familiile voastre?

Mă numesc Marina și provin dintr-o famile foarte frumosă, care mi-a oferit tot ce mi-am dorit și care m-a învățat de-a lungul vieții să îmi pese de oamenii care au mai puțin decât mine. Dar cred că cel mai frumos lucru pe care mi l-au oferit părinții și familia a fost să cred în visele proprii.

În 2008, după absolvirea facultății de Farmacie, am părăsit țara, părinții iubitori și casa primitoare, în căutarea și croirea altui drum în viață. Drumul meu nu a fost deloc ușor. De 7 ani sunt stabilită în New York și de un an frecventez o școală de dezvoltare personală, “Landmark”. Acolo am scos la iveală o latură adormită a personalității mele și anume ceea ce ține de comunitate. Eu uitasem acestă noțiune.
În cadrul acestui curs ni s-a cerut să îndeplinim o faptă frumoasă pentru oamenii din comunitatea noastră.

(În America sunt oameni de multe orgiini care aparțin multor comunități pe baza etniei, religiei, sau intereselor). Anul acesta, pe 15 ianuarie 2016, in incinta clădirii Națiunilor Unite s-a desfășurat a 3-a Convenție moldo- americană și acolo am avut marea plăcere să o cunosc pe dna Argentina Parsaca, care a prezentat proiectul “Backpacks For Hope”, în traducere ar fi “Ghiozdane Pentru Speranță.” Această organizație trimite ghiozdane pentru școală copiilor cu nevoi din localitățile rurale ale Moldovei.

Am rămas profund impresionată de nevoile copiilor din țara mea natală și am decis să mă implic personal. M-am aliniat cu drag la această cauză pentru că copiii din R. Moldova merită atât de mult! Ei sunt copii frumoși, deștepți și creativi, dar din păcate sunt lipsiți de lucruri esențiale care nu ar trebui să se întâmple în lumea modernă.

Despre Centrul de Protecție Socială “Prometeu” și despre dna Boligari am aflat din articolul jurnalistei Alina Matei. Știam că în această încăpere există o lumină și o viziune pe care am dorit să o susținem să crească mai mare și mai frumoasă. Am apelat, astfel, la prieteniii mei, colegi și oameni de bună credință pe care încă nu-i cunoșteam și i-am rugat să ne ajute, să facă donații care contsau în câte un ghiozdan pentru fiecare din voi. Acești oamenim, tineri și frumoși, majoritatea moldoveni plecați, dar și români, și americani, au răspuns cererii de a face o diferență în viața voastră - și astăzi vă aducem fiecăruia câte un ghiozdan de speranță și de curaj.

Copii, vreau să știți că părinții voștri vă iubesc mult, nu îi judecați dacă nu vă pot da tot ce vă doriți. Ei v-au dăruit cel mai frumos dar - și anume viața.

Ghiozdanele pe care le primiți reprezintă un mic ajutor cu un mesaj puternic de luptă, determinare și speranță!

• Nu renunțați la școală, nu renunțați la educație, nu renunțați la vise și la creativitatea voastră.

• Credeți cu toată suflarea și inimioarele voastre în propriile puteri și ascultați-vă intuiția.

• Oriunde sunteți în lume, să știți că întotdeauna există oameni buni, care poartă în suflet lumină. Căutați acești oameni în profesori, în vecini, în frați mai mari. Dna Alexandra este o astfel de persoană, pe ea deja o aveți alături. Învățați de la astfel de oameni, cereți-le sfaturi și cereți-le încurajare.

• Viața este o luptă. Sint sigură deja ați înțeles acest lucru. Nu vă dați bătuți! Luptați pentru visele voastre. Întotdeuna există o cale. Dacă nu ma credeți, citiți cărți despre eroi care au învrins și depășit: Oliver Twist, Harry Potter sau Tom Sawyer. (Autori Charles Dickens, JK Rowling, Mark Twain, etc.) Poveștile lor o să vă dea putere.

• Fiți determinați! Dacă aveți visuri, căutați să le dezvăluiți. Bateți la uși, deranjați profesorii, încercați experimente. Nu vă dați bătuți de frică și de atitudinea negativă. Și nu fiți descurajați din prima încercare. De multe ori succesul e construit pe multe, multe eșecuri.

• Nu pierdeți niciodată speranța! Este cea mai frumoasă calitate a sufletului omenesc.

Cu 8 ani în urmă, când am zburam deasupra oceanului spre America, tot ce visam era oportunitatea să lupt, să îmi fac o cale și să îi aduc și pe părinții mei aici lângă mine în America. Astăzi, după 8 ani de muncă și sacrificiu, visul meu a devenit retaliate. Tocmai de asta nu pot fi alături de voi, căci în 9 zile ei vin la mine în America și o să fim împreună. Unul din visele mele se realizează. Vă urez și vouă același lucru!

Vă îmbrățișez cu drag pe toți!

Aduc sincere mulțumiri de colaborare Argentinei Parasca, Alinei Matei și dnei Alexandra Boligari, vouă, tuturor donatorilor, familiei și rudelor mele. Dacă vreți să ținem legătura, căutați-mă pe Facebook!”

Cu mult drag,

Marina Ursachi

Recomandări