Mesajul prințului Harry, de care toți bărbații ar trebui să țină cont

Mesajul prințului Harry, de care toți bărbații ar trebui să țină cont

Aflat în vizită în Nepal, Prințul Harry a ținut un discurs în care a vorbit despre problemele femeilor, care a impresionat audiența și l-a transformat, încă o dată, în cel mai râvnit burlac al Planetei.

harry

În deschiderea “Nepal Girl Summit”, desfășurat în Kathmandu, prințul Harry a ținut un discurs cu un mesaj puternic, de care ar trebui să țină cont fiecare bărbat.

Harry a vorbit despre efectele devastatoare ale căsătoriilor între copii, tradiție scoasă, de curând, în afara legii, despre importanța de a le oferi fetelor din întreaga lume dreptul și accesul la educație, și despre cum va face tot ce-i stă în puteri pentru a pune punct diferențelor uriașe de educație dintre fete și băieți.

"Sunt mult prea multe piedici între fete și oportunitățile de care ar merita să se bucure. Nu contează dacă este vorba de o fată care supraviețuiește cu HIV în Lesotho sau un tânăr britanic talentat care nu este luat în serios de către zona în care s-a născut, sau fata de 14 ani, care este forțată să părăsească școala pentru că trebuie să se căsătorească în Nepal. Trebuie să admitem că multe țări și culturi nu reușesc să protejeze drepturile femeilor și ale fetelor în același mod în care sutn respectate drepturile copiilor și ale bărbaților", a fost mesajul prințului Harry.

Prințul Harry a mai declarat, de asemenea, că bărbații ar trebui să își ofere ajutorul în egală măsură cu femeile vizavi de responsabilitățile pe care le au pentru a înlătura obstacolele de care se lovesc tinerele fete în calea educației.

El a mai subliniat că aceștea ar trebui să învețe din mesajele și discursurile femeilor precum Michelle Obama, Malala și președintele nepalez, Bidhya Devi Bhandari.

"Accesul la educație îți poate transforma viața, familia, comunitatea și țara. Atunci când fetele termină școala, ele capătă abilități, cunoștințe și încredere; într -un cuvânt, sunt împuternicite să îmbunătățească viața lor și a familiilor lor".

Exact ca mama sa, Prințesa Diana, prințul Harry a fost mereu gata să vină în ajutorul celor slabi sau în nevoi. În 2006, de exemplu, Harry a pus bazele unei organizații caritabile cu sediul în Leshoto, Adrica de Sud, pe numele ei, Senetable, destinată strângerii de fonduri pentru copiii suferinzi de HIV/SIDA.

În cadrul vizitei sale în Nepal, prințul s-a întâlnit cu suprviețuitorii cutremurului devastator din 2015, a vizitat un campus amenajat special pentru refugiați, dar și o unitate a unui spital pentru copii din Kathmandu, care a ars în trecut.

Harry este primul membru al familiei regale britanice care vizitează Nepalul în ultimii 8 ani, de când monarhia locală a fost abolită.

Text: Alina MATEI

Recomandări