Metode de a-ţi dezvolta intuiţia

Metode de a-ţi dezvolta intuiţia

Cu toţi avem o latură intuitivă, mai mult sau mai puţin dezvoltată, dar nu oricine ştie să o folosească. Ea te ajută să iei decizii, să anticipezi un pericol şi să obţii rezultatele dorite în viaţă. Învaţă şi tu să ai încredere în ceea ce-ţi transmit simţurile, aplicând o serie de tehnici simple. 

Regăseşte-ţi echilbrul 

Primul pas pentru a-ţi dezvolta intuiţia este să reuşeşti să-ţi regăseşti echilibrul şi pacea interioară. Acest lucru te va ajuta să devii mai conştient de problemele tale şi să găseşti mai uşor soluţiile salvatoare. Pentru a face acest lucru, ai nevoie măcar de o jumătate de oră pe zi de linişte, în care să stai singur cu gândurile, cu sentimentele şi cu visele tale, îndreptându-ţi întreaga atenţie către forul tău interior. 

Deschide-te către ceilalţi 

Dezvoltarea intuiţiei implică o mai mare deschidere către ceilalţi, mai ales dacă ai tendinţa de a fi mai degrabă centrat pe tine însuţi decât pe ceilalţi. Cu cât vei conştientiza mai mult prezenţa şi dorinţele celor din jurul tău, cu cât vei deveni mai tolerant şi vei reuşi să le înţelegi reacţiile, cu atât vei deveni mai empatic şi mai intuitiv. 

Fii atent la reacţiile corpului 

Un pas important este să înveţi să recunoşti senzaţiile pe care intuiţia le transmite la nivelul corpului. Aceste senzaţii pot apărea la nivelul întregului corp, cum ar fi furnicături, căldură sau răceală, dar cel mai adesea ele se manifestă în zona abdomenului. Dacă te vei concentra pe această zonă atunci când trebuie să iei o decizie, vei observa în timp că primeşti reacţii distincte care-ţi transmit că un lucru este bun sau rău. 

Exersează 

Pentru a-ţi întări latura intuitivă, trebuie să o foloseşti ori de câte ori ai ocazia, chiar şi atunci când trebuie să alegi un fel de mâncare sau un film. De altfel, este indicat ca la început să laşi simţurile să te ghideze în situaţii în care nu are ce să se întâmple rău dacă ai luat o decizie greşită. Aceasta deoarece, în acest fel vei începe să ai încredere în ceea ce-ţi dictează vocea interioară şi vei apela la ea şi în probleme importante. 

 

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări